Ikea vähentää 7 500 työpaikkaa - Suomessa 33 työpaikkaa vaakalaudalla

Tukholma
21.11.2018, 14:44

Talous

Huonekalujätti Ikea muuttaa organisaatiotaan ja vähentää maailmanlaajuisesti 7 500 työpaikkaa. Ruotsissa häviää 650 työpaikkaa, kertoo uutistoimisto TT. Yhtiön uudelleenorganisointi näkyy myös Suomessa.
Ikea aikoo siirtää painopistettään digitaaliseen suuntaan. Perinteisistä tavarataloista siirrytään citykauppoihin, verkkokauppaan ja kotiinkuljetuksiin. Näihin palveluihin syntyy parin lähivuoden aikana noin 4 000 uutta työpaikkaa.
Ikea Suomi aloittaa yt-neuvottelut tukiorganisaatiossa, eli Espoon palvelutoimistossa logistiikassa, henkilöstöhallinnossa, kiinteistöosastolla ja henkilöstöosastoilla. Neuvottelut voivat johtaa enimmillään 33 henkilön irtisanomiseen.
Ikea Suomen maajohtaja Timo Hulmi kertoo STT:lle, että Ikea pyrkii nopeasti muuttuvassa markkinassa kehittymään yhä helpommin saavutettavaksi ja entistä edullisemmaksi.
– Meillä on vahva markkina-asema ja pohja tulevaisuuden kasvuun. Nyt katsotaan, miten me teemme töitä ja miten olemme organisoituneet.

Uusia kauppakonsepteja kokeillaan

Suomessa muutokset koskevat Hulmin mukaan noin 160:tä henkilöä, jotka työskentelevät palvelutoiminnoissa ja henkilöstöosastoilla. Irtisanomisia pyritään välttämään hakemalla ihmisille uusia työtehtäviä.
Ikea Suomi työllistää Suomessa 1 675 henkilöä, kun tavaratalojen henkilökunta lasketaan mukaan.
Suomessa Ikean laajentumissuunnitelmat koskevat ennen kaikkea pääkaupunkiseutua. Ikealla on suunnitteluvaraus Länsiväylän ja metron varrella Helsingin Koivusaaressa, jonne on kaavailtu mittavaa asunto- ja toimitilarakentamista.
– Suomen osalta meillä ei ole uutta kerrottavaa. Maailmanlaajuisesti me testaamme uusia konsepteja monissa isoissa kaupungeissa, joista otetaan oppia myös Suomeen, että minkälaiset konseptit täällä voisivat toimia.
Ikea testaa Tukholmassa keittiösisustukseen erikoistunutta citykauppaa, Madridissa olo-ja makuuhuonekonseptia ja Pariisissa kodinsisustukseen erikoistunutta liikettä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic