Lounais-Häme Ypäjä

IL: Ypäjän tuore kunnanjohtaja Tatu Ujula uskoo maaseudun houkuttelevuuden kasvavan koronakriisin myötä

Tatu Ujula on Ypäjän tuore ja Suomen nuorin kunnanjohtaja. Arkistokuva

Ypäjän kunnanjohtajana hiljattain aloittanut Tatu Ujula sanoo Iltalehden haastattelussa, että koronakriisin jälkeen moni haluaa muuttaa maalle.

Ujula uskoo, että Ypäjän kaltaisen pienen paikkakunnan valtti kriisin keskelläkin on yhteisöllisyys sekä luovuus, jotka auttavat ratkaisemaan ongelmia. Lehdessä hän antaa esimerkin kunnassa avatun ikäihmisten kauppakassipalvelun muodossa.

Kauppapalvelun ideoi poikkeusoloissa työskentelevät kunnan nuoriso-ohjaaja ja kouluavustaja, jotka pyörittävät sitä arkipäivisin.

– Pienellä paikkakunnalla myös välitetään ja pidetään huolta toisista. Täällä ollaan kiinnostuneita ja halukkaita auttamaan sekä huolehtimaan niistä, jotka syystä tai toisesta eivät siihen pysty, Ujula vakuuttaa.

 

Itsekin Ypäjälle muuttanut Tatu Ujula uskoo, että aikanaan koronakriisin jälkeen monen suomalaisen haaveet maalla asumisesta vahvistuvat.

– Ennustan, että pitkään jatkunut kaupungistuminen on pikkuhiljaa taantumassa. Koronakriisi on nyt hyvä esimerkki siitä, että väljemmässä on mukava asua, Ujula toteaa Iltalehdelle.

Ujulan mukaan nyt voimakkaasti lisääntynyt etätyökin edesauttaa sitä, että ihmiset hakeutuisivat maalle.

Lue myös: Suomen nuorin kunnanjohtaja Tatu Ujula muutti välittömästi Ypäjälle: ”Haluan antaa signaalin kuntalaisille” (30.3.2020)

Uusimmat

Fingerpori

comic