Lounais-Häme

Varusmies odottaa kirjettäsi – Puolustusvoimien ja Postin kampanja kehottaa ilahduttamaan intissä olijoita

Läheisistä erossa oleminen voi tuntua varusmiehestä raskaalta. Kirjeen tai kortin saaminen voi ilahduttaa palvelusarkea. Arkistokuva: Tomi Kosonen

Puolustusvoimat ja Posti aloittivat yhteisen kampanjan #Postiavarusmiehelle.

Kampanjan tavoite on kannustaa läheisiä muistamaan palveluksessa olevia varusmiehiä korteilla tai kirjeillä. Vallitsevasta koronatilanteesta huolimatta posti kulkee varuskuntiin normaalisti.

Poikkeusolojen vuoksi varusmiehet joutuvat olemaan tavallista pidempiä aikoja kiinni palveluksessa, eikä varuskunnissa saa käydä vieraita.

Läheisistä erossa oleminen voi tuntua raskaalta. Kirjeen tai kortin saaminen voi ilahduttaa palvelusarkea.

Aidot kirjeet säilyvät pidempään

Perinteiseen korttiin tai kirjeeseen liittyy henkilökohtainen, lämmin ajatus. Aidot kirjeet ja kortit myös säilytetään helposti pidempään kuin sähköiset viestit.

Myös varusmiehet voivat halutessaan muistaa omia läheisiään kirjepostilla. Sotilaskodeista sekä sotilaskotiautoista saa postimerkkejä sekä kortteja.

Kampanjan edetessä Posti huomioi varusmiehiä lahjoittamalla heille käyttöön postimerkkejä, jotta he voivat muistaa myös omia läheisiään.

Myös pieniä paketteja varusmiehille

Kirjeenä voi lähettää myös alle 3 senttimetrin paksuisia lahjoja, kunhan sisältö ei ole särkyvää. Postittamisessa kannattaa käyttää esimerkiksi pehmustettua kuorta, kuplapussia. Kirjeen kokonaispaksuus saa olla enintään 3 senttiä ja paino 2 kiloa.

Kirjeen lähettämiseen tarvitaan vastaanottajan tiedoista seuraavat asiat: varusmiehen nimi, joukko-osasto, joukkoyksikkö, perusyksikkö, postilokeronumero sekä postinumero ja postitoimipaikka.

Joukko-osastojen yhteystiedot löytyvät puolustusvoimien yhteystiedot-sivulta. Lisätietoa kampanjasta löytyy postiavarusmiehelle-sivulta.

Posti avaa 13. toukokuuta oman kampanjasivuston posti.fi/postiavarusmiehelle, josta löytyy käytännön ohjeita kirjeiden ja korttien lähettämiseen.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti