Lounais-Häme

Ilmailua rajoitetaan Trumpin ja Putinin tapaamisen vuoksi - myös dronet kielletty

Helsinki
10.07.2018, 16:41

Ulkomaat

Ilmailua rajoitetaan Helsingin kantakaupungissa ja Helsinki-Vantaan lentokentän liepeillä Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamisen vuoksi, kertoo liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.
Rajoitukset koskevat sekä lentoliikennettä että miehittämätöntä ilmailua, kuten droneja eli lennokkeja. Rajoitukset koskevat kaikkea muuta paitsi kaupallista ilmaliikennettä, joka lähtee tai saapuu Helsinki-Vantaalta.
Trafin mukaan rajoitukset eivät koske myöskään muun muassa poliisi- tai sotilasliikennettä.
– Rajoitukset ovat korkea-arvoisten vieraiden turvallisuuden takaamiseksi. Ne edistävät turvajärjestelyiden sujuvuutta, koska viranomaisilla on alueella omaa ilmailutoimintaa, kertoo ylikomisario Sami Hätönen Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.
Rajoitukset alkavat sunnuntaina kello kuudelta aamulla ja päättyvät tiistaina aamulla kello kahdeksalta. Poikkeuslupia ei myönnetä.
Venäjän Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain Donald Trumpin tapaaminen aiheuttanee myös järjestelyjä Helsingin joukkoliikenteessä. Mannerheimintie voidaan joutua tyhjentämään kokonaan sekä busseista että raitiovaunuista, kertoi Helsingin Seudun Liikenteen HSL:n päällikköpäivystäjä Petri Saari eilen STT:lle.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic