Lounais-Häme

Ilmainen kesäreissu tiedossa jollekin – Seikkailijat pääsevät toteuttamaan unelmiensa museokierroksen Museokortin kustannuksella

Parhaiden seikkailujen toteutuskustannukset maksetaan ja sisältöjä seurataan Museokortin kanavissa.
Museokevät on auki seikkailulle. Viime kesänä nuoret saivat elämyksiä Yhtiönpuiston kaivauksissa, joiden järjestämisestä vastasivat Forssan museo ja Kulttuuriyhdistys Kuvio. Kuva: Lassi Puhtimäki
Museokevät on auki seikkailulle. Viime kesänä nuoret saivat elämyksiä Yhtiönpuiston kaivauksissa, joiden järjestämisestä vastasivat Forssan museo ja Kulttuuriyhdistys Kuvio. Kuva: Lassi Puhtimäki

Museokortti etsii värikkäitä persoonia toteuttamaan unelmien Museokortti-kierroksia Suomen suvessa. Hakemusten perusteella valittuja seikkailuja seurataan kesällä Museokortin kanavissa. Matkaan annetaan Museokortit ja seikkailujen toteutuskustannukset maksetaan kuitteja vastaan. Porkkanana seikkailijat saavat myös palkkion, jota voi käyttää esimerkiksi pohjakassana tulevilla seikkailuilla.

Kampanjan tavoitteena on esitellä suomalaisten museoiden tarjoamia sisältöjä ja Museokortin mahdollisuuksia asiakkaiden omasta näkökulmasta heidän omalla äänellään.

– Museokävijät ovat parhaita asiantuntijoita esittelemään Museokortin tarjoamia mahdollisuuksia ja innostamaan toisiaan museokierroksille, kertoo markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Marjo Vänttinen.

Seikkailun tyyli ja toteutustapa ovat vapaat. Edellytyksinä kuitenkin on, että matka tehdään kotimaassa, se sijoittuu ensi kesään ja seikkailuilta tuotetaan sisältöä Museokortin kanaviin.

Matkan voi tehdä yksin tai mukana voi olla vaikkapa anoppi, ystäväporukka, polttariseurue, lemmikkiboa tai kaikki edellä mainituista. Kulkuneuvona voi olla sup-lauta, moottoripyörä, juna, kimppakyyti tai kuumailmapallo. Vain mielikuvitus ja Suomi ovat rajana.

Koska seikkailuja seurataan ensi kesänä Museokortin kanavissa, ne täytyy pystyä dokumentoimaan. Sisältö voi olla esimerkiksi videosarja, Instagram-tarina, kuvareportaasi, blogi tai vaikkapa kasa postikortteja.

Kampanjaan haetaan mukaan toimittamalla hakemus 6. toukokuuta mennessä. Hakemus voi olla vaikkapa video, kasa postikortteja, Instagram-tarina, kuvakollaasi, blogipostaus tai perinteinen kirje. Pääasia on, että hakija erottuu joukosta.

– Hyvässä seikkailussa on mielikuvitusta ja yllättäviä käänteitä. Hakemuksessa kannattaa siis olla rohkea ja uskaltaa esittää villeimmätkin museokierrosunelmat, Vänttinen kannustaa.

Hakijoiden joukosta valitaan kiinnostavinta sisältöä seikkailuiltaan tuottavat suunnitelmat. Valituille seikkailijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 24. toukokuuta mennessä ja parhaita seikkailut toteutetaan kesä-elokuussa 2019. FL

Kampanjaan pääset tutustumaan ja ilmoittautumaan netissä: https://museot.fi/seikkailija. Näillä tunnisteilla voit seurata seikkailuja somessa: #museokortti #museokierros #seikkailija #museoseikkailu

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic