Lounais-Häme

Ilmaista tilaa seutukunnan järjestöille: Forssan Yhteisötalo kehittää toimintaansa

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä tarjoaa järjestöille tiloja maksutta. Syksyllä avattu talo on löytänyt kävijänsä, mutta lisää mahtuu mukaan.
Leivonta on aina mukavaa, mutta vielä mukavampaa se on yhdessä rupatellen. Forssan seutukunnan Yhteisötalolle poikkesivat Niina Peuhkuri, Maija Niittenberg ja Mia Ahonen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Järjestöt tekevät tärkeää työtä terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin eteen. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä haluaa tukea alueen sosiaali- ja terveysjärjestöjen työtä tarjoamalla niiden käyttöön Yhteisötalon tiloja maksutta.

Yhteisötalo avattiin viime syksynä entisen ympäristöterveysaseman tiloihin Kutomon liikekeskuksen lähelle Haudankorvankadulla.

Omien toimintojen käynnistysvaihe alkaa nyt olla takana.

– Järjestöt voivat käyttää tiloja vaikkapa erilaisten kokousten, vertaisryhmien tai tapahtumien järjestämiseen. Kalenterissa on vielä vapaita ajankohtia, vaikka erilaisia ryhmiä jo kokoontuukin, kertoo sosiaalihuollon kehittämispäällikkö Karoliina Kärkkäinen.

Kärkkäinen kannustaa hakemaan tiloja lomakkeella, jonka voi noutaa Yhteisötalolta tai tulostaa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän kotisivujen ajankohtaista osiosta.

Yhteisötalon idea on olla sekä kaikille avoin olohuone ja paikka osallistumiseen että paikka matalan kynnyksen paikka sosiaalityön palveluihin.

Kärkkäisen mukaan järjestöt on luonnollinen kumppani hyvinvointikuntayhtymälle.

– Toiminta on hyvinvointia ja terveyttä edistävää ja se hyödyttää kaikkia kuntalaisia. Järjestöjen tarjoama vertaistuki, tiedotus ja neuvonta tukevat meidän tarjoamia palveluja ja on samalla merkityksellistä ennaltaehkäisevää työtä.

Erityiseksi järjestöjen panoksen tekee vapaaehtoisten joukko, joilla on kokemukseen pohjautuvaa asiantuntijatietoa ja osaamista.

– Voimme hyödyntää heidän kokemuksia ja tietojaan hyvinvointikuntayhtymän palvelujen kehittämisessä.

Ensi tiistaina Yhteisötalolla alkaa järjestöjen organisoima tukiryhmä elämän solmukohtiin. Mukana ovat Forssan seudun hengitysyhdistys, Forssan seudun mielenterveysseura, Forssan seudun sydänyhdistys ja Forssan seudun kehitysvammaisten tuki.

Myös Martat järjestävät kevätkauden aikana kursseja ja luentoja Yhteisötalolla. Ensimmäinen on helmikuussa järjestettävä kurssi, jossa opetellaan tekemään sose- ja sormiruokaa vauvaikäisille.

Yhteisötalon väki kehottaa kertomaan ajatuksia siitä millaisia asioita talolle olisi hyvä tuoda.

– Otamme ideoita ja palautetta mielellämme vastaan, muistuttaa talolla työskentelevä kotouttamisohjaaja Suvi Brofeldt.

Pakolaisten ja maahanmuuttajien kotouttamistyön lisäksi hyvinvointikuntayhtymä tarjoaa tällä hetkellä Yhteisötalolla aikuissosiaalityön apua, ohjausta ja neuvontaa torstaisin kello 9–15.30. Talolle on lähiaikoina tulossa myös käyttöön Kelan etäyhteys.

Lisäksi tarjolla on vastaava palvelu nuorille aikuisille eli 18–29-vuotiaille. Sosiaaliohjaaja on paikalla juuri heitä varten torstaisin kello 13–15.30. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.2.2020

Uusimmat