Ilmansaasteet piinaavat MM-Delhissä - Mira Potkonen treenaa sisätiloissa

Delhi
13.11.2018, 16:56

Urheilu-uutiset

Intian Delhissä järjestettäviin nyrkkeilyn naisten MM-kisoihin valmistautuva Mira Potkonen ei jätä ilmansaasteiden piinaamassa suurkaupungissa mitään sattuman varaan. Potkonen välttelee ulkona liikkumista Delhin puuroutuneen ilman vuoksi.
Delhin viranomaiset kielsivät viime viikon lopulla kuorma-autoilta tilapäisesti pääsyn kaupunkiin, jonka ilmansaasteet olivat kohonneet tukehduttavalle tasolle. Tiistaina 2,5 mikrometrin pienhiukkasten saastearvo oli Delhissä Yhdysvaltain suurlähetystön mittausaseman mukaan 380, mikä ylittää turvarajan yli 15-kertaisesti.
Potkonen matkusti Intiaan sunnuntaina.
– Jos MM-turnaus järjestettäisiin jossain muualla kuin täällä, lähtisin ulos lenkille. Täällä en viivy ulkona pitkään, viime kesänä alle 60 kilon sarjan Euroopan mestaruuden voittanut Potkonen kertoi.
Maailman terveysjärjestö WHO listasi viime toukokuussa Delhin ja peräti 13 muuta Intian kaupunkia maailman 15 saastuneimman kaupungin joukkoon.

Kuntosali henkireikänä

Potkonen voitti vuoden alussa Delhissä kansainvälisen India Open -turnauksen. Hän on kotiutunut majapaikkaansa hyvin.
– Meillä on hotellilla erinomainen, ilmastoitu kuntosali. Ilman laatu salilla on oikein hyvä, ensi lauantaina 38 vuotta täyttävä Potkonen kehui.
Vuonna 2016 sekä olympia- että MM-pronssia nyrkkeillyt Potkonen on tottunut kotioloissa huomattavasti raittiimpaan ilmaan kuin mitä Delhissä on tarjolla.
– Meillä Suomessa on maailman puhtain ilma. Tähän on vain sopeuduttava, hän sanoi.
Suomen toinen MM-edustaja on alle 69-kiloisten Euroopan mestaruuden viime kesänä voittanut Elina Gustafsson.
Ilmansaasteet ovat pahimmillaan Delhissä juuri talvella. MM-järjestäjäkaupungin valinta on herättänyt laajalti ihmetystä.
– Ilma on täällä saastuneempaa kuin missään muualla. Täällä on vaikea harjoitella, purnasi Bulgarian Stanimara Petrova, 57-kiloisten maailmanmestari vuodelta 2014.
Naisten MM-kisat on määrä otella Delhissä 15.-24. marraskuuta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic