Lounais-Häme Humppila

Ilmasto ja koulukyydit aloitteina Humppilassa

Humppilassa esitetään lasten koulukuljetusten lisäämistä.

Humppilan kunnanvaltuuston viime viikon kokouksessa jätettiin kaksi valtuustoaloitetta.

Kokoomuksen Aira Suikki esitti aloitteessaan Humppilan lasten koulukuljetusten lisäämistä ja sai vetoomuksensa taakse muutaman muunkin valtuutetun. Aloite esittää, että Humppilan kunta järjestäisi kaikille alakoululaisille maksuttoman koulukuljetuksen taajama-alueen ulkopuolella sekä antaisi myös yläasteen oppilaille oikeuden taajaman ulkopuolelta päästä koulukyytiin, mikäli bussiin mahtuu.

Kuntalaispalautteen mukaan koululaiset vanhempineen kokevat koulumatkansa kunnan keskustaajaman ulkopuolella niin turvattomiksi ja raskaiksi, että koulutyön täyspainoisuus kärsii. Uhkaa ovat lisänneet syksyn aikana Humppilassa tehdyt susihavainnot. Moni lapsi ja nuori joutuu kulkemaan varsin pitkän matkan pelkästään koulukuljetuksen pysäkille. Lisäksi palvelut ja harrastusmahdollisuudet keskittyvät kunnan keskustaan.

Vihreiden seutukunnallisen aloitteen kestävän kehityksen budjetoinnista ja ilmastovaikutusten arvioinnista esitti vihreiden valtuustoryhmän Minna Autio, ja aloitteen allekirjoitti muutama muukin valtuutettu.

Allekirjoittaneet esittävät, että Humppila sisällyttää kestävän kehityksen ja ilmastonäkökohdat osaksi kunnan taloussuunnitelmia, laatii sekä nopeiden päästövähennysten että pitkän tähtäimen ilmasto-ohjelmat, arvioi ilmastovaikutukset osana kaikkea päätöksentekoa, kartoittaa mahdollisuuksia rakentaa malleja kestävän kehityksen budjetointiin ja ilmastovaikutusten arviointiin yhteistyössä esimerkiksi muiden kuntien, oppilaitosten ja kansainvälisten verkostojen kautta ja järjestää valtuutetuille kestävän kehityksen ja järkivihreyden iltakoulun. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic