Lounais-Häme

Ilmastoasioiden käsittelyyn pettynyt Ranskan ympäristöministeri eroaa hallituksesta

Pariisi
28.08.2018, 13:57

Ulkomaat

Ranskan ympäristöministeri Nicolas Hulot ilmoitti tiistaina eroavansa tehtävästään. Hulot on yksi hallituksen suosituimpia ministereitä, ja eroilmoituksen katsotaan olevan kova isku presidentti Emmanuel Macronille. Hulot kertoi turhautuneensa siihen, kuinka ilmasto- ja ympäristöasioita on käsitelty hallituksessa.
Hän kritisoi sekä Ranskaa että muita valtioita siitä, ettei maapallon lämpenemisen ja luonnon monimuotoisuuden kärsimisen helpottamiseksi tehdä enempää.
– Otamme pieniä askelia, ja Ranska tekee paljon enemmän kuin muut maat, mutta pienet askeleet eivät riitä, Hulot sanoi radiohaastattelussa.

Macron Suomeen keskiviikkona

Hulot’n ero on viimeisin presidentti Macronin vastoinkäymisistä. Presidentiksi viime vuoden keväällä valittu Macron lupasi ratkaista Ranskan hitaan talouskasvun ja työttömyysongelman sekä uudistaa Euroopan unionia. Hitaan talouskasvun vuoksi maan hallitus ei kuitenkaan ole päässyt sopuun ensi vuoden budjetista. Pääministeri Edouard Philippe kertoi viikonloppuna hallituksen joutuneen luopumaan tavoitteestaan budjetin alijäämän korjaamiseksi.
Heinäkuussa Macron kohtasi virkakautensa vahingollisimmaksi luonnehditun kohun, kun mediassa levisi video hänen turvallisuushenkilöstöönsä kuuluvasta miehestä hyökkäämässä mielenosoittajan kimppuun.
Macronilla on ollut vaikeuksia myös vakuuttaa muita jäsenvaltioita suunnitelmistaan Euroopan unionin yhdentämisestä. Macronin suunnitelmista unionin uudistamiselle keskusteltaneen keskiviikkona hänen Suomen-vierailullaan.

Televisiotähti ja ympäristöaktivisti

Hulot kertoi eroamispäätöksestään France Inter -kanavan suorassa radiohaastattelussa. Hulot ei ollut ennen haastattelua ilmoittanut päätöksestään edes presidentille tai pääministerille.
Hulot’n on kerrottu jo olleen lähellä eroamista helmikuussa, kun Ranskan entisen presidentin Francois Mitterandin tyttärentytär kertoi Hulot’n raiskanneen hänet 1990-luvulla. Hulot on kiistänyt syytöksen.
Taustaltaan Hulot on ympäristöasioihin perehtynyt toimittaja, televisiotähti sekä ympäristöaktivisti.

https://www.franceinter.fr/emissions/l-invite-de-8h20-le-grand-entretien/l-invite-de-8h20-le-grand-entretien-28-aout-2018

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti