Lounais-Häme

Ilmatieteen laitos varoittaa jalankulkijoita – osassa Suomea jalkakäytävät voivat olla liukkaita

Hiihtolomaliikenne vilkastuu puoliltapäivin.

Lappiin leviää tänään lumisadealue, mutta muutoin Suomessa on lauhaa, kertoo Ilmatieteen laitos.

Maan etelä- ja keskiosassa on tänään paikoin sumua ja verrattain pilvistä. Päivän ylimmät lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa nollan ja kuuden lämpöasteen välillä.

Maan pohjoisosassa ylimmät lämpötilat liikkuvat nollan ja viiden plusasteen välillä.

Jalkakäytävät voivat olla liukkaita osassa maan länsiosaa jään päällä olevan veden takia. Ajokeli voi puolestaan olla huono osassa Lappia.

Lauantain suhteellisten lämpimien ilmojen jälkeen sunnuntaina Suomeen virtaa kylmempää ilmaa pohjoisesta. Nollaraja kulkee suurin piirtein Vaasan korkeudella. Siitä etelään on pari kolme astetta lämmintä, kun taas pohjoiseen päin mentäessä ollaan pakkasella. Lapin alueella saattaa sunnuntaina päivällä olla 6–7 miinusastetta.

Perjantaina Suomessa vallitsi hyvin lauha läntinen ilmavirtaus, ja sää oli laajalti aurinkoinen ja poutainen. Plusasteita mitattiin jopa Lapissa asti. Rauman Pyynpäällä mitattiin aamuyöllä 8,4 lämpöastetta, mikä on ajankohdan lämpimin lukema 60 vuoteen.

Helmikuun lämpöennätystä ei kuitenkaan vielä hätyytelty, sillä Helsingissä mitattiin 28. helmikuuta vuonna 1943 peräti 11,8 astetta.

Hiihtolomaliikenne vilkastunee puolen päivän jälkeen

Hiihtolomaliikenne ei tieliikennekeskusten mukaan vielä aamulla näkynyt lauantain liikenteessä. Pääkaupunkiseudulla ei puoli yhdeksän aikaan aamulla ollut edes normaalin viikonlopun ruuhkaa, Helsingin tieliikennekeskuksesta kerrotaan.

Lauantain ennakoidaan olevan tavanomaista vilkkaampi päivä Nelostiellä Helsingistä Kemiin saakka sekä Viitostiellä Heinolasta Varkauteen.

Tampereen tieliikennekeskuksessa arvellaan liikenteen vilkastuvan puolestapäivästä alkaen. 

– Autoilijat yrittävät varmaan mennä ennen pimeän tuloa, liikennepäivystäjä Osmo Peltonen sanoo. Mitään kovaa ruuhkaa hän ei kuitenkaan odota.

Tieliikennekeskuksista muistutetaan, että hiihtolomaliikennettä oli jo eilisiltana jonkin verran.

Pääkaupunkiseudulla eniten liikennettä oli Kolmostiellä ja Nelostiellä pohjoisen suuntaan sekä muualla Suomessa Viitostiellä.

Uusimmat

Näkoislehti

12.8.2020

Fingerpori

comic