Lounais-Häme

Ilmatieteen laitos varoittaa 30-40 millin sateista, luvassa paikoitellen runsaita ukkoskuuroja

Ilmatieteen laitos varoittaa sateesta ja ukkosista myös Kanta-Hämeessä. Kuva: Tomi Vesaharju
Ilmatieteen laitos varoittaa sateesta ja ukkosista myös Kanta-Hämeessä. Kuva: Tomi Vesaharju

Tänään on syytä varautua paikoin runsaisiinkin sade- ja ukkoskuuroihin maan etelä- ja länsiosissa.

Sademäärät voivat paikoitellen olla 30–40 millimetriä.
– Iltaan mennessä sataa maan lounaisosassa. Illan ja yön aikana sateet saattavat levitä Etelä-Pohjanmaan alueelle,. Jos sateita tulee reippaasti tunnin aikana, voivat kadut alkaa tulvia ja alikulut täyttyä vedestä, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Juha Tuomola kertoo.

Ilmatieteen laitos on antanut sadevaroituksen Uudellemaalle, Varsinais-Suomeen, Satakuntaan, Pirkanmaalle, Päijät-Hämeeseen ja Kanta-Hämeeseen sekä Etelä-Pohjanmaalle ja Pohjamaalle. Päivän ylin lämpötila on maan etelä-, länsi- ja itäosassa 15 ja 21 asteen välillä.

Lapissa on enimmäkseen pilvistä. Paikoin voi tulla heikkoa sadetta. Päivän ylin lämpötila vaihtelee 9 ja 14 asteen välillä.

Merenkurkussa ja Perämerellä tuuli voi yltää 11 metriin sekunnissa.  Ukkosen mahdollisuuteen liittyy puuskittaista sadetta, mutta kovin voimakkaista puuskista ei Tuomolan mukaan ole kyse. Puuskatuulet voivat olla 10 metriä sekunnissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa itäistä Lappia ja Pohjois-Karjalaa lukuun ottamatta. Kuivaan maastoon sateet voivat tuoda helpotusta, ja Varsinais-Suomessa sateet ovat jo kostuttaneet maastoa.

Tuomolan mukaan tilanne riippuu sateiden laajuudesta.
–  Jos sade osuu vaan muutamiin paikkoihin, ei se koko maakuntaa kastele, Tuomola sanoo.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 7.8. klo 11.05

Fingerpori

comic

Näkoislehti

30.3.2020

Uusimmat