Lounais-Häme Jokioinen

Ilmojen halki käy kuskin tie - mitalit mielessä

Moottoriseuran voimaduo Nordman-Lintula valmis mitalijahtiin veteraanien SM-joukkuekisassa.
FMS:n Toni Norman ja Sani Lintula vauhdissa harjoituksissa Luodesuon radalla. Kisakunto mitataan viikon päästä lauantaina Sipoossa.

Forssan Moottoriseuran kaksikko Toni NordmanSani Lintula lähtee parantelemaan viimevuotista yhdeksättä sijaansa motocrossin SM-joukkuekisaan. Tällä kertaa jahtiin lähdetään sekajoukkueen voimin, sillä kisatrion täydentää Lari Lehtiö Hyvinkäältä.

Nordmanin ja Lintulan mukaan nyt on koossa kolmikko, jolla on onnistuessaan mahdollisuudet tasokkaassa veteraaniluokassa jopa mitaleille saakka.

– Kyllä meidän käsityksemme mukaan nyt on mahdollisuus taistella mitaleista. Tutuilta on tullut iltaisin viestejä, jonka mukaan nyt ei voi ajaa kuin sen podium-paikan, kaksikko naurahtaa.

 

Kokenut FMS:n parivaljakko Lehtiöllä vahvistettuna pääsee hyvässä iskussa Sipoossa reilun viikon päästä ajettavaan SM-joukkuekisaan. Nordman on kovassa kuosissa, sillä hän ajoi 35–45-vuotiaiden veteraanien Suomen cupin yhteispisteissä viidenneksi. Nordmanin ajama cup-luokka on korkeatasoinen, siinä on mukana kuskeja, jotka pystyvät yleisen luokan SM:ssä mitalisijoille.

Lintulakin on ajanut läpi kesän kolme kertaa viikossa. Hän tekee myös muuta kuntotreeniä sekä fysiikkaa päälle.

– Luotan siihen, että olen kovassa kunnossa, Lintula naurahtaa.

Joukkueen kolmas kuski Lari Lehtiö ei ole hänkään mikään eilisen teeren poika. Lehtiö sijoittui cupin kokonaispisteissä peräti hopealle 45–55-vuotiaiden ikäluokassa.

– Lari istuu hyvin porukkaan. Hän on rehti, kova kuski, joka ei ota kuitenkaan tätä touhua liian vakavasti, Nordman ja Lintula toteavat.

 

Sipoon SM-joukkuekisa on iso tapahtuma. Mukana on 300–400 kuskia.

Sipoon rata on FMS:n kaksikon mieleen.

– Se on hieno rata, paljon korkeuseroja ja isoja hyppyjä. Isoimmista tulee 30–40 metrin hyppyjä, Lintula sanoo.

Vaativan radan pitäisi sopia FMS:n kuskeille.

– Rata on aika kovapintainen, vähän samantapainen kuin täällä. Sopii meille hyvin, Nordman sanoo.

SM-joukkuekisassa kukin kuski ajaa kaksi erää. Kuudesta erästä yksi voidaan pudottaa pois. Yhteispisteet ratkaisevat voittajan.

Tasaisuus on kisassa valttia. Myös turhilta kolhuilta pitäisi välttyä.

– Luotan siihen, että Toni ja Lari tuovat meille paljon pisteitä. Ja uskon, että itseltäkin löytyy vauhtia kisan erissä sinne kympin sakkiin, Lintula toteaa.

 

Kaverukset ovat huomanneet, että motocross on taas nostamassa päätään Forssan seudulla. Luodesuon radalla on käynyt kesällä runsaasti uusia nuoria kuljettajia lajia kokeilemassa.

– Tämä on aaltoliikettä, nyt mennään ylöspäin.

Moottoriseuralla on tarkoituksena aloittaa ensi vuonna ajokoulutus junnuille. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic