Lounais-Häme Forssa

Iloinen asenne ja ennakkoluulottomuus toivat Forssan Naiskuorolle Vuoden Valopilkku -tunnustuksen

Forssan Naiskuoro on ansainnut valtakunnallisen huomionosoituksensa muun muassa iloisella asenteellaan sekä ennakkoluulottomuudellaan.
Vuoden valopilkut kokoontuivat tiistai-iltana harjoituksiin Natalia Maltizovan johdolla. Kuva: Tapio Tuomela
Vuoden valopilkut kokoontuivat tiistai-iltana harjoituksiin Natalia Maltizovan johdolla. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Naiskuoro on Vuoden Valopilkku 2018. Valtakunnallisen tunnuksen myöntänyt Suomen Naiskuoroliitto perustelee valintaa muun muassa laulajiston valoisalla yleisilmeellä sekä myönteisellä elämänasenteella.

– Kai se tarkoittaa ainakin sitä, että olemme keskenämme valopilkkuja toinen toisillemme ja toivottavasti myös kuulijoillemme, arvioi Liisa Puputti.

Puputti toimii yhdeksättä vuotta Forssan Naiskuoron puheenjohtajana ja määrittelee Vuoden Valopilkku -tunnustuksen niin yllättäväksi kuin kiitollisuutta herättäväksi.

– Liittoomme kuuluu 75 toinen toistaan aktiivisempaa jäsenkuoroa, joiden toimintaa he siellä liitossa seuraavat ja arvioivat muun muassa vuosittaisten toimintakertomustemme kautta.

Suomen Naiskuoroliitossa tunnetaan mielihyvää erityisesti Forssan Naiskuoron pyyteettömästä ja paneutuvasta työstä naiskuoromusiikin eteen. Liitto perustelee tuoretta Valopilkku-valintaansa myös Forssan Naiskuoron iloisella asenteella laulamiseen.

Puputti katsoo määritelmät asennetekijöitä myöten paikkansa pitäväksi.

– Tuota oikeaa asennetta löytyy meistä laulamisen ohella varsinkin porukkamme yleisestä positiivisuudesta. Kun esimerkiksi tarvitsemme talkooväkeä eri tehtäviin, niin aina nousee käsiä pystyyn.

Forssan Naiskuoron todetaan niin ikään ottaneen hyvällä asenteella vastaan sellaiset Suomen Naiskuoroliiton haasteet kuten Laulua elämä soi -kampanjan sekä merkkisuoritukset.

Konserttielämyksiin heittäytyminen ja niiden tuominen yleisön koettavaksi ennakkoluulottomissa yhteyksissä kuuluu myös tekijöihin, joihin alan valtakunnallinen liitto-organisaatio on kiinnittänyt huomiota Valopilkku-valinnassaan.

Kuvaan kuuluu, että konsertoimista ja kuorolaulun sanoman tunnetuksi tekemistä ei vierasteta myöskään oma-aloitteisen yleisön joukkoon menemisen muodossa.

Siltä osin Forssan Naiskuorolle ovat tulleet tutuiksi sekä markettien aulat että vanhusten palvelutalot.

– Viime kesänä lauloimme elokuussa valtakunnallisena luonnonpäivänä Kaukolanharjun näkötornin juurella yleisölle avoimessa tilaisuudessa. Jo sitä ennen olimme toteuttaneet samaa luonnossa esiintymisen ajatusta Torronsuolla yhdessä Forssan mieskuoron kanssa.

Seutukunnallisesti vaikuttava ja Wahren-opiston organisaation alaisuudessa toimiva Forssan Naiskuoro laulaa runsaan 20 laulajan voimin. Puputti joutuu myöntämään, että laulajisto on kutistunut sitten 45 vuoden takaisen, jolloin hän itse liittyi joukkoon.

– Toivomme saavamme toiseen päähän täydennystä sikäli kuin sukupolven vaihdos luo siihen toisessa päässä tarvetta. Totta kai toivotamme uudet tulokkaat muutenkin tervetulleiksi joukkoomme.

– Tehtävämme on pyrkiä näyttämään omalta osaltamme, että tämä on hauska ja antoisa harrastus.

Erityisansion Vuoden Valopilkku 2018 -huomionosoituksesta Puputti vierittää Natalia Maltizovalle, joka on toiminut 20 vuotta Forssan Naiskuoron taiteellisena johtajana.

Valopilkku-huomionosoituksen merkiksi Forssan Naiskuoro saa vuodeksi haltuunsa Harjavaltaa-pienoispatsaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic