Lounais-Häme

Ilolla eteenpäin ja uuteen alkuun

Kahvila ILO avaa tänään torstaina ovensa Forssan Lyseokadulla vanhassa puutalossa Prismakeskuksen vieressä. Yrittäjä Irina Ketola on odottanut päivää ilolla ja jännityksellä.

Vuonna 1891 valmistuneessa hirsitalossa on kahvilan asiakkaiden käytössä kaksi huonetta. Lisäksi on kabinettitila, jota voi vuokrata vaikka lounaskokoukseen.

-Remontti kävi kalliiksi, mutta tästä tilasta tuli tosi kiva ja tunnelmallinen. Ketola sanoo. Hän on tyytyväinen kahvilan kirjavan iloiseen, kierrätyshenkiseen ja sydämelliseen tunnelmaan.

-Minä rakastan sisustamista. Nyt odotan, että saan taas leipoa, mikä on myös lähellä sydäntäni.

ILO on avoinna tiistaista perjantaihin klo 10–17 sekä kuukauden ensimmäisenä ja viimeisenä lauantaina klo 10–14. Kuun ensimmäisenä lauantaina ILOssa on kakkubuffa, ja kuun viimeisenä lauantaina on kabinettihuoneeseen katettu brunssi.

ILOssa on tarjolla etenkin erilaisia raakakakkuja, juustokakkuja, täytekakkuja ja leivoksia sekä salaattiannoksia, kanawrappia, kasvisburgeria ja sämpylöitä. Ketola leipoo myös tilauksesta.

Hän päätyi siirtämään yritystoimintansa Puistolinnasta Yhtiönkadun varteen säästääkseen kuluissa. Hän asuu saman rakennuksen yläkerrassa ja on kiinteistön toinen omistaja. Lyhyt työmatka on paljon työskentelevälle iso etu. Vanha rakennus kaipaa kuitenkin jatkuvaa kunnostusta.

ILO toimii kahvila Wanhakoulun seinänaapurina. Ketola arvioi kahviloiden täydentävän toisiaan. Hän tekee Studio Taian nimissä yhä myös meikkauksia, kunhan vain ehtii.

Uuden alun iloa varjostaa vain pihan villi pysäköinti. Osa Prismaan menijöistä jättää autonsa rakennuksen pihaan. Jopa jotkut vanhemmat odottavat lapsiaan yhteislyseosta kiinteistön pihassa, vaikka yhteislyseolla on oma parkkipaikkansa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic