Lounais-Häme

Iltalehti: Hakkarainen ja Vähämäki eivät toistaiseksi saa korotettua kulukorvausta

Helsinki
22.08.2018, 08:15

Kotimaa

Perussuomalaiset kansanedustajat Teuvo Hakkarainen ja Ville Vähämäki eivät toistaiseksi saa korotettua kulukorvausta, kertoo Iltalehti. Tämän viikon maanantai oli ensimmäinen kerta, kun Hakkarainen ja Vähämäki eivät saaneet korotettua kulukorvausta.
Hakkarainen ja Vähämäki ovat saaneet kansanedustajan korotettua kulukorvausta Helsingistä vuokraamaansa saunatilaan. Tilaa ei ole tarkoitettu vakituiseen asumiseen.
Väärin maksettu korvaus voidaan periä kansanedustajilta takaisin.
Helsingin kaupungin rakennusvalvonta esitti äskettäin, että Hakkaraisen ja Vähämäen vuokraaman saunatilan käyttö asuintilana lopetetaan. Rakennusvalvonta kertoi tarkastuslausunnossaan, että kieltoa tehostetaan uhkasakolla.
Tarkastuslausunto on toimitettu Hakkaraiselle ja Vähämäelle, osakkeenomistaja Dennis Pastersteinille sekä taloyhtiölle. Heillä on kaksi viikkoa aikaa antaa vastineensa asiaan.
Asian käsittelyä jatkaa lausunnon ja mahdollisten vastineiden pohjalta kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto.

Kulukorvausohjeet uusiksi

Eduskunta kertoi viime viikolla uudistavansa kulukorvausohjettaan Hakkaraisen ja Vähämäen tapauksen seurauksena.
Hallintojohtaja Pertti Rauhion mukaan kulukorvausohjetta ehdotetaan muutettavaksi niin, että jatkossa kansanedustajien täytyy toimittaa eduskunnalle kakkosasuntonsa vuokrasopimuksen ohella myös sen isännöitsijätodistus.
Isännöitsijätodistuksesta voidaan nähdä, onko vuokrattu tila tarkoitettu asumiskäyttöön.
Rauhion mukaan asiasta päätetään eduskunnan kansliatoimikunnan kokouksessa 13. syyskuuta.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201808212201151549_pi.shtml

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti