Lounais-Häme

Ilves tuli kovaa ja karkasi FJK:lta

Tappioton Ilveksen kakkosjoukkue oli liian kova pala FJK:lle torstaina helteisessä Lamminrannassa. FJK pelasi hyvän toisen puoliajan, mutta antoi ensimmäisellä liikaa eteen, joten Ilves pääsi kotimatkalle 1–3 (0–2) -voitto taskussa.

FJK tiesi, että Ilves tulee kovaa peliin. Alakerrassa oli viisi miestä, mutta silti tamperelaisjoukkue puski pistosyötöllä läpi, eikä Juho Heikkinen erehtynyt.

Ilves hallitsi peliä myös ottelun avausmaalin jälkeen, mutta oli nopeasti vastaan hyökänneellä FJK:llakin omat paikkansa. Paras tilanne oli vasemmalta läpi tunkeneella Manu Kuismalla 18. minuutilla. Ilves-vahti Julius Rytkönen torjui kuitenkin Kuisman vedon.

Ilves teki 0–2-osuman pilkun jälkitilanteesta. FJK:n veräjän vartijaksi palannut Christoffer Enckelman venyi Jesse Huhtalan vedon eteen, mutta pallo pomppasi ylärimaan. Huhtala lakaisi pompun verkon perille ennen kuin FJK:n puolustus ehti apuun.

-Pienestä on kiinni. Jos olisin viisi vuotta nuorempi, olisin ehtinyt väliin, totesi FJK:n pelaajavalmentaja Miika Murtolahti tilanteesta.

FJK muutti toiselle puoliajalle taktiikkaa. Atte Ekholm nousi puolustuksesta keskikentälle, mikä tuki forssalaisten pelinrakentelua. Takana puhalsi nyt myös myötätuuli.

Ilves oli pelin jälkipuoliskollakin hallitsevampi joukkue, mutta FJK pystyi pistämään tamperelaiset tiukoille. Kotijoukkue nousi maalin päähän, kun kärki Manu Kuisma karvasi pallon, harhautti maalivahti Rytkösen ja pisti pallon verkkoon.

FJK painoi maalin jälkeen tasapäisesti kentällä, mutta Ilves näytti, ettei ole mikään turha jengi. Joukkue hyökkäsi terävästi oikealta, Elias Kuusela sai pallon ja tykitti kovaa ja tarkasti etukulmasta loppulukemiksi 1–3.

-Ilves on erinomainen joukkue tähän sarjaan. Tarvitaan nappipeli ja onneakin, että siltä saa edes pisteen, Murtolahti totesi.

FJK:n maalille palannut Christoffer Enckelman pelasi hyvän ottelun. Hän torjui 2–3 läpiajoa, ja oli muutenkin mies paikallaan. Murtolahti oli tyytyväinen, että sai kauden tähän asti sivussa olleen maalivahdin palaamaan tositoimiin.

FJK jatkaa pelejä Kolmosessa 15. elokuuta, jolloin se kohtaa vieraissa Sääksjärven Loiskeen. Loiske on lohkossa neljäntenä, kun FJK majailee yhdeksäntenä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti