Lounais-Häme

IMF arvioi Suomen talouskasvun hidastuvan - ennustaa tänä vuonna 2,8:n ja ensi vuonna 1,9 prosentin kasvua

Helsinki
06.11.2018, 14:44

Talous

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF arvioi Suomen talouskasvun hidastuvan ensi vuonna. Tämän vuoden talouskasvuksi arvioidaan 2,8 prosenttia ja ensi vuoden kasvuksi 1,9 prosenttia.
IMF:n mukaan Suomen talouskasvu hidastuu kansainvälisen kysynnän vähenemisen ja rahoitusolojen tiukentumisen vuoksi. IMF:n mukaan näkymiin liittyy myös arvioitua hitaamman kasvun riskejä, jotka johtuvat esimerkiksi protektionismin lisääntymisestä.
Ilman tuottavuuden kasvun pysyvää nopeutumista Suomen talous kasvaa pitkällä aikavälillä hitaammin kuin viime aikoina, IMF arvioi. Sen mukaan palkkojen paikallista sopimista olisi joustavoitettava. Lisäksi IMF:n mukaan työttömyysetuuksia olisi muutettava niin, että ne lisäävät työttömien halukkuutta työnhakuun pian työttömäksi jäämisen jälkeen.
Suomen työttömyysaste on ollut laskussa, mutta IMF huomauttaa, että alueelliset erot ovat suuria. Työvoiman alueellisen liikkuvuuden lisäämiseksi saatetaan tarvita muita politiikkatoimia.
IMF:n Suomen taloutta seuraava ryhmä on ollut viime päivinä seurantamaassaan vuosittain toistuvalla vierailulla, jonka aikana ryhmän jäsenet ovat tavanneet laajasti talouspolitiikan vaikuttajia ministeriöistä, tutkimuslaitoksista, työmarkkinajärjestöistä ja pankeista.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti