Lounais-Häme

Indonesian järistyksessä ja tsunamissa kuollut yli 800 ihmistä - varapresidentti pelkää uhriluvun nousevan tuhansiin

Palu
30.09.2018, 14:48

Ulkomaat

Indonesian maanjäristyksessä ja sitä seuranneessa tsunamissa kuolleiden määrä on noussut ainakin 832:een, kertoo maan katastrofivirasto uutistoimisto AFP:n mukaan.
Kuolonuhrien määrän uskotaan vielä kasvavan, sillä tuhojen selvittäminen on kesken. Varapresidentti Jusuf Kallan mukaan lopullinen luku saattaa nousta tuhansiin.
Perjantainen maanjäristys nostatti tsunamin, joka hyökyi Sulawesin saarella sijaitsevaan Palun kaupunkiin. Tsunamista annettiin heti järistyksen jälkeen varoitus, joka kuitenkin nopeasti peruttiin. Viranomaisten mukaan lähes kaikki tiedossa olevat kuolleet ovat ainakin toistaiseksi Palusta.
Pelastusviranomaiset ovat huolissaan muun muassa lähellä järistyksen keskusta sijaitsevasta Donggalan alueesta, jossa tilanne on vielä suurelta osin epäselvä. Jo nyt useiden ihmisten tiedetään kuolleen.

Raunioista avunpyyntöjä

Indonesian armeija on hälytetty pelastustyöntekijöiden avuksi etsimään uhreja. Tuhoalueelle tänään saapunut presidentti Joko Widodon kehotti sotilaita jatkamaan pelastustöitä uupumatta päivin ja öin.
Yhtenä pelastustöiden keskipisteenä on Palussa sijaitseva hotelli, jonka raunioissa uskotaan edelleen olevan 50-60 ihmistä.
Pelastustöitä johtavan viraston päällikkö Muhammad Syaugi kertoi, että liikematkailijoiden suosiman Roa-Roa-hotellin raunioista saatiin yöllä kaivettua yksi ihminen elossa.
– Kuulimme myös ihmisten avunpyyntöjä, hän kertoi.
Syaugin mukaan järistys- ja tsunamialueelle kaivattaisiin nopeasti raskasta raivauskalustoa.
Monet indonesialaiset ovat kääntyneet Facebookin ja muun sosiaalisen median puoleen löytääkseen kadoksissa olevia läheisiään.
– Auttakaa, te Palussa ja lähistöllä. Ystäväni perheenjäseniä yhä kateissa, yksi kirjoittaja vetosi Facebook-ryhmässä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic