Lounais-Häme

Indonesian luonnonkatastrofin uhriluku noussut lähes 1 400:aan - tulivuori purkautui Sulawesin saarella

Jakarta
03.10.2018, 10:00

Ulkomaat

Indonesian maanjäristyksessä ja sitä seuranneessa tsunamissa on viranomaisten mukaan kuollut jo lähes 1 350 ihmistä. Lisäksi sairaalat ovat täynnä loukkaantuneita.
Alueella on edelleen pulaa ruoasta ja puhtaasta vedestä. Nälkäiset ihmiset ovat ryöstelleet kauppoja, minkä poliisi ensin salli, mutta alkoi myöhemmin ottaa varkaita kiinni.
YK:n arvion mukaan tuhoalueella on noin 200 000 ihmistä, jotka tarvitsevat apua.

AP: Tulivuori purkautui Sulawesin saarella

Indonesiassa Soputan-tulivuori on purkautunut maanjäristyksen ja tsunamin koettelemalla Sulawesin saarella, kertoo uutistoimisto AP.
Viranomaiset varoittivat lentokoneita saaren pohjoisosassa tapahtuneesta tulivuorenpurkauksesta, koska tulivuorten tuhka on haitallista lentokoneiden moottoreille. Purkaus syöksi tuhkaa useiden kilometrien korkeuteen.
Ihmisiä kehotettiin välttämään tulivuoren lähialueita ja varautumaan hengityssuojaimilla mahdollisten tuhkalaskeutumien varalta. Evakuointeihin ei kuitenkaan ole ryhdytty.
Soputan-tulivuori sijaitsee Sulawesin saaren pohjoisen niemimaan kärjessä useiden satojen kilometrien päässä maanjäristyksen ja tsunamin runtelemasta Palun kaupungista.
Indonesia sijaitsee niin sanotulla Tyynenmeren tulirenkaalla, jolla maanjäristykset ja tulivuorenpurkaukset ovat yleisiä. Viranomaisten mukaan Indonesiassa on yli 120 aktiivista tulivuorta.

https://www.apnews.com/a277ea8d5aef4b058ea7a582f7982b89/Volcano-erupts-on-same-Indonesian-island-as-earlier-quake?utm_medium=AP&utm_source=Twitter&utm_campaign=SocialFlow&__twitter_impression=true&__twitter_impression=true

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti