Lounais-Häme

Indonesian maanjäristyksessä ja tsunamissa ainakin 48 kuollutta - loukkaantuneet eivät mahdu enää sairaaloihin

Makassar/Jakarta
29.09.2018, 08:59

Ulkomaat

Indonesian maanjäristys ja sitä seurannut tsunami ovat vaatineet kymmeniä kuolonuhreja. Pelastusviranomaisten mukaan ainakin 48 ihmisen tiedetään tähän mennessä saaneen surmansa Sulawesin saarella sijaitsevassa Palun kaupungissa. Loukkaantuneita on satoja.
Kyseessä on ensimmäinen maan katastrofiviraston antama kuolonuhrien määrä, joka perustuu sairaaloista saatuihin tietoihin. Viranomaiset varoittavat uhrimäärän voivan vielä nousta.
Sairaalat ovat tupaten täynnä loukkaantuneita, ja osaa joudutaan hoitamaan taivasalla. Indonesian presidentin Joko Widodon mukaan katastrofialueelle on lähetetty sotilaita auttamaan pelastustöissä.
Indonesian keskiosiin osuneista järistyksistä suurin oli voimakkuudeltaan 7,5 eli kovempi kuin satoja kuolonuhreja vaatineet heinäkuun ja elokuun järistykset Lombokin saarella.
Järistys nostatti ison aallon, joka hyökyi 350 000 asukkaan Palun kaupunkiin. Parkkitalon yläkerrasta kuvattu dramaattinen video näyttää, kuinka aalto lähestyy ja iskee rantaan.
Useita rakennuksia sortui aallon mukana. Kaupungin lentokenttä on suljettu ainakin vuorokaudeksi.
Maanjäristykset ovat Indonesiassa tavallisia. Kesän järistyksissä kuoli yli 550 ihmistä. Pahinta tuhoa kesän maanjäristykset aiheuttivat Lombokin saarella, joka sijaitsee Balin lomasaaren vieressä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti