Lounais-Häme

Indonesian turmakoneen hylyn etsinnät jatkuneet - merestä haalittu istuimia ja renkaita

Jakarta
02.11.2018, 08:55

Ulkomaat

Indonesian turmakoneen hylyn perjantaisissa etsinnöissä merestä on löydetty koneen istuimia, renkaita ja muita osia. Lion Air -yhtiön matkustajakoneen hylkyä on etsitty siitä lähtien, kun se maanantaina syöksyi Jaavanmereen. Kyydissä oli 189 ihmistä, jotka kuolivat.
Televisiokuvissa näkyy, kuinka sukeltajat sitovat köysiä vääntyneisiin koneen osiin, jotka ovat hajallaan merenpohjassa.
Indonesian laivaston etsintä- ja pelastusyksikön komentajan Isswarton mukaan sukeltajat jatkavat tänään etsintöjään paikassa, jonne koneen uskotaan syöksyneen. Hän kertoo myös, että etsintöjä on tehty 25-35 metrin syvyydessä, mutta sukeltajat ovat löytäneet nyt vähemmän ruumiinosia kuin aiemmin viikolla.
– Ne ovat hajallaan kaikkialla ja osa on saattanut kulkeutua pois virtauksien mukana, Isswarto sanoi.

Toinen mustista laatikoista löytyi eilen

Onnettomuuden uhrien etsiminen ja tunnistaminen on edelleen pahasti kesken. Tähän mennessä löydetyt ruumiinosat on kerätty kymmeniin ruumispusseihin, ja jäänteet lähetetään sairaalaan dna-tunnistusta varten. Etsijät uskovat löytävänsä uhreja koneen rungon sisältä, kun se paikannetaan.
Etsinnöissä on löydetty myös läjittäin matkustajien repeytyneitä vaatteita, kenkiä, lompakkoja ja puhelimia.
Eilen sukeltajat löysivät koneen lentotietoja rekisteröivän mustan laatikon. Mustan laatikon toivotaan auttavan selvittämään, miksi upouusi Boeing-kone syöksyi mereen pian sen jälkeen, kun se oli lähtenyt Indonesian pääkaupungista Jakartasta kohti Pangkal Pinangia Bangkan saarella.
Mustia laatikkoja on matkustajakoneissa kaksi. Toinen taltioi tiedot koneen nopeudesta, korkeudesta ja suunnasta, kun taas toinen nauhoittaa ohjaamossa käydyt keskustelut.
Lion Air -lentoyhtiö on myöntänyt, että lentokoneessa oli ilmennyt vikaa turmalentoa edeltävällä lennolla, mutta ei ole tarkentanut, millaisesta viasta oli kyse. Yhtiön mukaan vika korjattiin asianmukaisella tavalla.
Lion Airin koneet ovat olleet mukana useissa vaaratilanteissa ja turmissa. Esimerkiksi vuonna 2004 kaksi yhtiön konetta törmäsi toisiinsa Jakartan Soekarno-Hattan lentokentällä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti