Lounais-Häme

Indonesian turmakoneen musta laatikko löytynyt

Jakarta
01.11.2018, 15:03

Ulkomaat

Indonesialaiset onnettomuustutkijat ovat löytäneet maanantaina mereen syöksyneen Lion Air -koneen mustan laatikon, kertovat viranomaiset uutistoimisto AFP:n mukaan. 189 matkustajaa ja miehistön jäsentä kuoli, kun kone syöksyi mereen.
CNN Indonesia on julkaissut kuvia sukeltajista, jotka nostavat veneeseen oranssia laitetta, niin kutsuttua mustaa laatikkoa, jonka uskotaan sisältävän lennon tiedot. Laitteeseen tallentuvat myös lentäjien keskustelut.
Laatikon löytymisen jälkeen sukeltajat ovat jatkaneet koneen rungon etsintöjä. Runkoa, ja samalla mustaa laatikkoa, on etsitty noin 30-40 metrin syvyydestä
Eilen etsijät uskoivat paikantaneensa koneen rungon. Etsinnöissä apuna on käytetty muun muassa kaikuluotaimilla varustettuja sota-aluksia, helikoptereita ja kymmeniä sukeltajia.
Lion Air -yhtiön kone nousi Indonesian pääkaupungista Jakartasta ja katosi tutkasta ennen turmaa. Lento oli matkalla Pangkal Pinangin kaupunkiin Bangkan saarelle.
Kone oli pyytänyt palaamislupaa ennen tutkasta katoamista, mutta tutkatietojen mukaan kone ei kääntynyt takaisin eikä raportoinut hätätilanteesta. Pian palaamisluvan pyytämisen jälkeen koneeseen menetettiin yhteys.
Etsinnöissä on viranomaisten mukaan käynyt käytännössä selväksi, ettei kukaan selvinnyt turmasta hengissä.

https://edition.cnn.com/2018/11/01/asia/lion-air-crash-intl/index.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti