Lounais-Häme

Indonesian turmakoneen musta laatikko löytynyt - Uhreja edelleen runsaasti kateissa, ensimmäiset hautajaiset pidettiin

Jakarta
01.11.2018, 18:15

Ulkomaat

Sukeltajat ovat löytäneet Jaavanmereen syöksyneen Lion Air -yhtiön matkustajakoneen lentotietoja rekisteröivän mustan laatikon, kertoivat viranomaiset torstaina. Sen tietojen toivotaan auttavan selvittämään, miksi upouusi Boeing-matkustajakone syöksyi maanantaina mereen pian sen jälkeen, kun se oli lähtenyt Indonesian pääkaupungista Jakartasta kohti päämääränsä Pangkal Pinangia Bangkan saarella.
Etsinnöissä löydettiin myös osa koneen laskutelineestä.
Matkustajakoneissa on kaksi niin kutsuttua mustaa laatikkoa: toinen taltioi tiedot koneen nopeudesta, korkeudesta ja suunnasta, kun taas toinen nauhoittaa ohjaamossa käydyt keskustelut. Viranomaisten mukaan torstaina löydetty musta laatikko on tallentanut lentotiedot. Ohjaamokeskustelut tallentanut laatikko on edelleen kateissa.
Koneessa oli 189 ihmistä, jotka kaikki kuolivat.

Koneen rungossa ehkä paljon ruumiita

Onnettomuuden uhrien etsiminen ja tunnistaminen on edelleen pahasti kesken. Etsijät uskovat löytävänsä runsaasti uhreja koneen rungon sisältä, kun se paikannetaan.
– Olettaisin, että siellä on paljon ruumiita edelleen turvavöillä kiinni istuimissa, sanoi ilmailuasiantuntija Dudi Sudibyo.
Ensimmäinen tunnistettu uhri, 24-vuotias nainen, laskettiin hautaan kotikaupungissaan Sidoarjossa Itä-Jaavalla torstaina.
Asiantuntijat eivät ole vielä päässeet selvittämään turman syytä. Lentoyhtiö on myöntänyt, että lentokoneessa oli ilmennyt vikaa turmalentoa edeltävällä lennolla, mutta ei ole tarkentanut millaisesta viasta oli kyse. Lion Airin mukaan vika korjattiin asianmukaisella tavalla.
Julkisuudessa on spekuloitu, että lentäjät olisivat saaneet vian vuoksi väärä tietoa koneen nopeudesta ja korkeudesta, mikä selittäisi suoran syöksyn mereen kovalla nopeudella.
Lion Airin maine ei ole hyvä. Sen koneet ovat olleet mukana useissa vaaratilanteissa ja turmissa. Vuonna 2004 kaksi yhtiön konetta törmäsi toisiinsa Jakartan Soekarno-Hattan lentokentällä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti