Lounais-Häme

Indonesiassa hiipuvat toiveet, että elossa olevia löydetään vielä raunioista järistysten jäljiltä

Mataram
09.08.2018, 20:47

Ulkomaat

Maa on järissyt jälleen Indonesiassa Lombokin saarella. Lombokissa mitattiin torstaina 5,9 voimakkuuden jälkijäristys vain muutama päivä sen jälkeen, kun yli 160 ihmistä kuoli voimakkaassa maanjäristyksessä. Yhteensä yli 300 ihmistä on kuollut sunnuntaina sattuneessa maanjäristyksessä ja sen jälkijäristyksissä.
Jälkijäristys oli pelottava kokemus monille hätämajoituksessa oleville saaren asukkaille. Joillakin alueilla sunnuntain järistyksen pelastus- ja raivaustyöt ovat yhä käynnissä.
– Olimme jumissa liikenneruuhkassa kuljettaessamme avustustarvikkeita, kun yhtäkkiä tuntui kuin autoomme olisi osuttu takaapäin, se oli niin voimakas, silminnäkijä Sri Laksmi kuvaili jälkijäristystä.
– Ihmiset alkoivat panikoida kadulla ja nousivat pois autoistaan, he juoksivat eri suuntiin liikenteen seassa.
Sunnuntain järistys oli voimakkuudeltaan 6,9 ja tappoi ainakin 164 ihmistä. 1 400 loukkaantui vakavasti, ja yli 150 000 joutui jättämään kotinsa.
Lombokin pohjois- ja länsiosissa kokonaisia kyliä tuhoutui. Pelastustyöntekijät eivät vielä ole päässeet kaikille alueille, ja jälkijäristykset vaikeuttavat avustustyötä.
Balin itäpuolella sijaitseva Lombok on suosittu matkakohde.
Torstaina kotinsa menettäneiden määrä pomppasi 270 000:een. Valtaosa heistä nukkuu teltoissa lähellä kotinsa raunioita tai evakuointimajoissa, joissa on puutetta ruuasta, puhtaasta vedestä ja lääkinnällisestä avusta. Loukkaantuneita hoidetaan tilapäisissä lääkintätiloissa.

”Poikkeuksellisen tuhoisa”

Lombokin pohjoisosissa selviytyjiä on nähty tienvarsilla pyytämässä lahjoituksia ja ruokaa.
– On jo selvää, että sunnuntain maanjäristys oli poikkeuksellisen tuhoisa, Punaisen Ristin avustustoimia Lombokin alueella johtava Christopher Rassi sanoi.
– Vierailin eilen kylissä, jotka olivat täysin luhistuneet.
Toiveet selviytyjien löytämisestä kotien, koulujen ja moskeijoiden raunioista on hiipumassa. Viranomaiset keräävät tietoa kadonneiden perheenjäseniltä voidakseen määritellä, moniko saattoi olla rakennuksissa niiden romahtaessa, kansallisen etsintä- ja pelastuslaitoksen tiedottaja Yusuf Latif kertoo AFP:lle.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti