Lounais-Häme Kanta-Häme

Infektioylilääkäri Janne Mikkola: Kanta-Hämeen keskussairaala on varautunut koronatapauksiin

Loma-aika on lisännyt matkustamista ja tartunnan riskiä.
Kanta-Hämeen keskussairaalassa on varauduttu eristämään yksittäisiä potilaita ja tarkistettu varastot poikkeusolojen tarvikkeiden riittävyyden osalta. Kuva: Riku Hasari
Kanta-Hämeen keskussairaalassaan on otettu yksi koronapotilas hoitoon. Kuva: Riku Hasari

Myös Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ja keskussairaala varautuvat koronatapauksiin alueellaan.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on ohjeistanut maakunnan perusterveydenhuoltoa, että kaikista koronavirusepäilyistä tulee konsultoida infektiolääkäriä THL:n ohjeistuksen mukaisesti.

– Kansalaisen osalta toimintaohje on yksinkertainen: jos epäilee itsellä tai läheisellä koronavirustartuntaa, tulee olla puhelimitse yhteydessä oman kunnan perusterveydenhuoltoon. Sieltä ollaan tarpeen mukaan yhteydessä keskussairaalaan, kertoo sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Janne Mikkola.

Jos Kanta-Hämeessä havaitaan koronavirustapaus, sairaanhoitopiiri tiedottaa asiasta viipymättä lisää.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on varauduttu eristämään yksittäisiä potilaita ja tarkistettu varastot poikkeusolojen tarvikkeiden riittävyyden osalta.

– Varsinaista lääkettä koronavirusta vastaan ei ole, vaan vakavimmin sairastuneita hoidetaan hengitystukihoidolla, Mikkola sanoo.

Lue myös:

   THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille

Suomessa viranomaistahot varautuvat siihen, että tapauksia ilmenee myös Suomessa tulevina viikkoina. Matkustaminen on lisääntynyt talvilomaviikon aikana, ja se nostaa mahdollisuutta sairastumiseen.

Infektioylilääkäri Mikkola neuvoo kansalaisia seuraamaan ulkoministeriön ja THL:n tiedottamista ja ohjeita koronaviruksen suhteen.

– Runsas uutisointi aiheesta saattaa aiheuttaa perspektiiviharhaa. Ihan tavallinen kausi-influenssa saattaa olla yhtä vaarallinen kuin koronavirus.

Mikkola kehottaa myös luottamaan ulkoministeriön ohjeistuksiin matkustamisen suhteen.

– Terveydenhuollon osalta THL:n ohjeet ovat toimivat ja loogiset – niitä päivitetään koko ajan, Mikkola neuvoo. FL

Aiheesta lisää:

Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa

Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin viruksen leviämisestä

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.3.2020

Uusimmat