Lounais-Häme

Influenssakausi on alkamassa- Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä noin 20 todennettua tapausta

Suurimmassa osassa laboratoriossa todetuista influenssatapauksista virustyyppi on ollut influenssa A:ta, mutta myös B:tä on todettu joitain tapauksia. Arkistokuva: Terho Aalto

Influenssakausi on lähtenyt tänä vuonna hitaasti käyntiin, mutta valtakunnallisen epidemian raja ylittynee parin päivän tai viikon sisällä, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntija Niina Ikonen.

Suurimmassa osassa laboratoriossa todetuista influenssatapauksista virustyyppi on ollut influenssa A:ta, mutta myös B:tä on todettu joitain tapauksia.

Esimerkiksi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä on todettu laboratoriotutkimuksissa A-tyypin influenssaa 21:lla ja B-tyyppiä kahdella. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä vastaavat lukemat ovat 78 ja 5, Pirkanmaalla 66 ja 1, Helsingin-Uudenmaan sairaanhoitopiirissä 668 ja 18.

THL:n tartuntatautirekisteriin ilmoitetut influenssalöydökset edustavat vain pientä osaa influenssaan sairastuneista ja tiedon kertymisessä saattaa olla viiveitä.

Viime vuonna influenssatapauksia tilastoitiin eniten viikoilla 4-13.

Ikosen mukaan jo nyt kuitenkin Itä-Savon sairaanhoitopiirissä influenssatapauksien takia tehtyjen terveysasemakäyntien määrä on korkea.

–  Tartuntatautirekisteriin on tullut jo enemmän laboratoriovarmennettuja tapauksia, mutta kun katsotaan terveysasemilla influenssan kaltaisen taudin vuoksi tehtyjä käyntejä, ei ole vielä ylitetty epidemiakynnystä, Ikonen sanoi.

Influenssarokotteen virukset vastaavat melko hyvin tällä hetkellä esiintyviä influenssaviruksia.

Juttua muokattu 15.1. kello 17.18: Juttuun on lisätty tietoja todennetuista tartunnoista sairaanhoitopiireittäin.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic