Lounais-Häme

Infotilaisuus forssalaislasten huoltajille torstaina

Jopa kymmenet nuoret ovat syyllistyneet Prisman kauppakeskuksessa ilkivaltaan ja asiakkaiden häiriköintiin siinä määrin, että peli puhallettiin poikki tammikuussa. Nuorille järjestettiin infotilaisuus Prismalla tammikuun lopulla, torstaina vastaava tilaisuus on suunnattu nuorten vanhemmille.

Forssan kaupungin sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen tiedostaa, että maailman sivun nuoret ovat hakeneet rajoja ja aiheuttaneet pahennustakin.

Hän muistuttaa, että iso osa nuorista käyttäytyy fiksusti, eikä kaikkia nuoria voi leimata. Samalla Pynnönen myöntää, että Forssan kaupunki suhtautuu talven tapahtumiin vakavasti.

-Meidän kaikkien aikuisten asia on saada aikaan keskusteluyhteys, tarttua ylilyönteihin ja löytää hyviä ratkaisuja yhteistyöllä nuorten ja vanhempien kanssa. Ylilyönteihin sortuneiden nuorten ja heidän huoltajiensa kanssa on jo keskusteltu. Tiistaina järjestetään nuorisovaltuuston kokous, sielläkin viritellään asiasta keskustelua, Pynnönen kertoo.

 

Tällä hetkellä Prismalla ravintolatiloissa oleskelevan pitää paitsi käyttäytyä moitteettomasti, myös ostaa jotakin kahvilan tai Hesburgerin tuotteita. Pynnönen uskoo, että tilanteen rauhoittuessa käytäntö voi vielä muuttua. Kaupungin nuorisotoimen työntekijät ovat jalkautuneet Prismalle keskustelemaan nuorten kanssa.

Nyt ainakin osa aiemmin Prismalla oleskelleista nuorista on siirtynyt kuluttamaan aikaansa linja-autoaseman edustalle tai muualle ulos talvipakkaseen. Pynnönen myöntää, että se ei ole ideaalitilanne.

Osa nuorista ei syystä tai toisesta vietä aikaansa nuorisotila Kuutamolla. Kaupunki katsasti jo syksyllä nuorille mahdollista oleskelutilaa lähempää keskustaa, mutta luopui ajatuksesta sopivien tilojen puutteessa.

Pynnönen ei sulje pois mahdollisuutta, että kaupunki vuokraisi jostakin tilaa nuorille, mutta ongelmatonta se ei ole.

-Kaupungilla on myös vastuu turvallisuudesta, joten siellä on oltava henkilökuntaa. Se ei kuitenkaan saa olla syy, etteikö tilojen vuokraaminen olisi mahdollista.

 

Pynnönen vakuuttaa, että Forssan kaupunki pyrkii kaikin keinoin tiedottamaan torstain keskustelutilaisuudesta, ettei yksikään huoltaja jäisi pois tilaisuudesta tietämättömyyttään.

Silti kaupunki ei ole tiedottanut tilaisuudesta ainakaan omilla Facebook- tai Twitter-sivuillaan. Myöskään nuorten huoltajia parhaiten tavoittavaa kanavaa eli Wilmaa ei tiedottamisessa ole hyödynnetty.

-Nuorisotoimi hoitaa Wilmaa, enkä osaa sanoa, onko sieltä kautta tulossa tietoa. En näe syytä, miksei sitä voisi hyödyntää, Pynnönen toteaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti