Lounais-Häme

Innostus iski: Tuolit loppuivat kesken, kun Forssan seudun työpaikoista tehdään Suomen parhaita

Forssan seudun yritykset ovat lähteneet aktiivisesti hankkeeseen, jossa alueen työpaikoista tehdään Suomen parhaita.
Tavoite on kova mutta selkeä ja koskee Forssaa, Humppilaa, Jokioista, Tammelaa ja Ypäjää, Forssan Yrityskeskuksen toimitusjohtaja Maria Jokinen painottaa. Suomen parhaat työpaikat -hanke toteutetaan 70 000 euron hanketuella, joka on saatu Hämeen liitolta.

Tavoite on korkealla mutta niin on tahtokin. Forssan Yrityskehityksen Suomen parhaat työpaikat -hankkeessa on nimensä mukaiset tavoitteet ja paikallisilla yrityksillä on halu kehittyä: tuolit ovat loppuneet Yrityskehityksen järjestämissä tilaisuuksissa.

Tavoite parhaista työpaikoista on hurja, mutta kun katsotaan palkittuja työpaikkoja, yrittäjillä ja johtoportaalla on ratkaiseva merkitys työhyvinvointiin: korkealle rankattuja työpaikkoja yhdistää luottamus ja avoin ilmapiiri, jossa johto antaa tilaa työntekijöille.

– Jos työntekijää kuunnellaan ja arvostetaan, työntekijä on motivoituneempi ja hän haluaa kehittyä työssään, toimitusjohtaja Maria Jokinen Forssan Yrityskehitys Oy:stä tiivistää.

Tilanteesta ei hyödy vain työntekijä, vaan koko yritys.

– Kasvua ei tehdä yrityksissä, joissa työntekijät eivät viihdy, Jokinen kiteyttää.

Paremman työpaikan olemusta, yrityskulttuurin rakentamista ja johtajuutta on avattu muun muassa asiantuntijaluentojen ja työpajojen kautta.

Yksi peruste hankkeelle oli rekrytoinnin parantaminen. Forssan seutu kärsii työntekijäpulasta, mikä vaikeuttaa yritysten kasvua. Jokinen kertoo esimerkin pääkaupunkiseudulla toimivasta Koti puhtaaksi -siivousfirmasta.

– Heidän oli äärimmäisen vaikeaa löytää työntekijöitä mutta nyt heille jonotetaan.

Muutoksen toi sertifikaatti, joka myönnettiin hyvästä ja luotettavasta yrityskulttuurista.

– Siivousalan houkuttelevuus tuskin on kasvanut, mutta on valtava merkitys, jos työpaikalla on hyvä maine.

Suomessa sertifikaatteja myöntää Great Place to Work Institute, joka on mukana myös Forssan Yrityskehityksen hankkeessa.

Laatua mitataan kolmella eri tavalla. Selvitetään työntekijöiden ja johdon väliset suhteet, työntekijöiden suhde työhönsä ja työpaikkaansa sekä työntekijöiden keskinäiset suhteet.

Jokinen uskoo, että työhyvinvoinnin merkitys vain kasvaa.

– Uusi sukupolvi, joka on tulossa työelämään, on tottunut ilmaisemaan mielipiteensä ja tottunut siihen, että heitä kuunnellaan.

Jokista kuunnellessa miettii väistämättä, kuinka suuri merkitys hyvällä yrityskulttuurilla voi olla koko alueelle kerrannaisvaikutuksineen, oli kyse sitten väestökehityksestä tai sote-menoista.

Toisaalta yritys tarvitsee ympäröivää yhteiskunta: jos palvelut puuttuvat, hyvämaineisenkin firman rekrytointi muuttuu haastavaksi.

– Forssassa palvelutaso on edelleen hyvä, Jokinen korostaa.

Maria Jokinen on vetänyt Forssan Yrityskehitystä vuoden 2018 alusta alkaen. Jokinen puhkuu intoa, mihin vaikuttaa osaltaan mahdollisuudet, joita hän näkee alueellamme.

Yhtä asiaa Jokinen ei kuitenkaan ymmärrä.

– Miten voimme olla yritysbarometreissä punaisella palkilla? Emmekö osaa röyhistää rintaamme, sillä täällä on suuri joukko todella hienoja yrityksiä, Jokinen ihmettelee. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic