Lounais-Häme Tammela

Insar suunnittelee Tammelan yhtenäiskoulun: Päätöstä edelsi tiukka äänestys

Tammelan kunnanhallituksen päätös syntyi äänestäen.
Tammelan kouluverkko on myllerryksessä. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tammelan kouluverkko on myllerryksessä. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelan kunnanhallitus päätti valita uuden yhtenäiskoulun arkkitehti- ja pääsuunnittelijaksi Suunnittelutoimisto Insar oy:n, joka teki edullisimman, 64 800 euron, tarjouksen (alv 0%).

Ratkaisu syntyi äänestyksen jälkeen. Eero Pura (kesk.) ehdotti Anne Ylitalon (kesk.) kannattamana, että kunnanhallitus ehdottaisi kunnanvaltuustolle yhtenäiskouluhankkeen valmistelun keskeyttämistä ja tarpeellisten korjausinvestointien valmistelun aloittamista koulukeskuksen osalta. Pura perusteli tätä yleisellä heikolla ja epävakaalla taloustilanteella.

Ilkka Tuovinen (meta) esitti, että kunnanhallituksen pitäisi ensin pyytää tekniseltä toimialalta arvio nykyisen koulukeskuskiinteistön taloudellisesta elinkaaresta ja tarvittavista kunnossapito- ja korjausinvestoinneista. Saatuaan selvitykset kunnanhallitus ottaisi arkkitehti- ja pääsuunnittelun hankinnan kilpailuttamisen uudelleen päätöksentekoon. Tuovisen esitys raukesi kannattamattomana.

Kunnanjohtajan pohjaehdotus voitti Puran ehdotuksen äänin 4–3. Pohjaehdotusta kannattivat Sari Kaakinen (sd.), Susanna Lahtinen (kok.), Jan Löfstedt (vihr.) ja Simo Pärssinen (kesk.). Vastaehdotusta kannattivat, Pura, Ylitalo ja Tuovinen.

Yhtenäiskoulun arkkitehti- ja pääsuunnittelusta jätettiin määräaikaan mennessä 17 tarjousta.

Kunnanhallitus hylkäsi tarjouspyynnön vastaisina viisi tarjousta, joita ei otettu mukaan tarjousvertailuun.

Koulurakennuksen mitoitukseksi tarjouspyynnössä oli esitetty 300 oppilasta ja 20 esikoululaista. Koulun bruttokooksi arvioidaan noin 4000 neliötä ja rakennuskustannukseksi 10,5 miljoonaa euroa.

Rakennustoimikunta laatii yhdessä Insarin kanssa erillisen osallistamissuunnitelman, joka tuodaan tiedoksi kunnanhallitukselle. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic