Lounais-Häme

Interpolin johtaja matkasi Kiinaan ja katosi - Ranska käynnisti tutkinnan

Pariisi
05.10.2018, 14:30

Ulkomaat

Ranska on aloittanut tutkinnan Interpolin johtajan Meng Hongwein katoamisesta. Asiasta kertoo AFP:lle tutkintaa lähellä oleva lähde.
Meng katosi viime viikolla. Hänet nähtiin viimeksi, kun hän oli lähdössä Interpolin pääkonttorilta Lyonista kotimaahansa Kiinaan. Mengin vaimo ilmoitti miehensä katoamisesta.
– Hän ei kadonnut Ranskassa, lähde kertoi AFP:lle.
Mengin on raportoitu poistuneen Ranskasta 29. syyskuuta.
Meng on Interpolin ensimmäinen kiinalainen johtaja. Hänet valittiin rikospoliisijärjestön johtoon marraskuussa 2016, ja hänen on määrä toimia järjestön johdossa vuoteen 2020 asti.
Interpolin mukaan Meng on aiemmin toiminut muun muassa Kiinan kansallisesta turvallisuudesta vastaavan ministeriön apulaisministerinä.
Mengin valinta nähtiin Kiinassa mahdollisuutena värvätä lisää kansainvälistä apua epäiltyjen talousrikollisten löytämiseksi, AFP kertoo. Etsittyjen rikollisten joukossa on esimerkiksi korruptoituneita viranomaisia, joita kohti presidentti Xi Jinpingin hallinnon lahjusten vastainen kampanja on kohdistettu.
Kampanjaa on kutsuttu ”operaatio kettujahdiksi” (englanniksi Operation Fox Hunt). Useita korkea-arvoisia viranomaisia on otettu kiinni ja asetettu syytteeseen kampanjan ansiosta.
Operaatio on nostattanut myös soraääniä. Joidenkin väitteiden mukaan kiinalaiset poliisiviranomaiset ovat toimineet joissain maissa salaa ilman paikallisten viranomaisten suostumusta.

https://www.interpol.int/About-INTERPOL/Structure-and-governance/Meng-Hongwei

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti