Lounais-Häme

Intian tulvien uhrimäärästä epäselvyyttä - tulvaa pidetään pahimpana sataan vuoteen

Kochi
17.08.2018, 18:37

Ulkomaat

Intiassa Keralan osavaltion tulvissa kuolleiden määrä on kasvussa, mutta uhrien tarkasta määrästä ei ole selvyyttä. Osavaltion pääministeri kertoo Twitterissä kuolleiden määräksi 324 ihmistä. Ministeri kuvaa tulvia alueen pahimmiksi vuosisataan.
Sanomalehti Times of Indian mukaan viranomaisten ilmoittama luku 324 ei viittaa pelkästään viime päivien kuolemiin, vaan luku kattaa tulvien uhrit koko kesän ajalta toukokuusta lähtien. Viime päivien ankarassa tulvinnassa 9. elokuuta alkaen kuolleiden määrä olisi lehden mukaan 164 ihmistä.
Yli 220 000 ihmistä on jättänyt kotinsa tulvavesien tieltä. Asukkaat ovat paenneet yhteensä 1 500 tilapäiseen leiriin.
Pelastustöihin tulvien keskellä osallistuu 30 armeijan helikopteria ja 320 venettä. Armeijan ja viranomaisten ohella pelastustöihin ovat ryhtyneet myös paikalliset kalastajat veneineen.
Tulvat ovat piinanneet Keralaa viikkoja. Ne ovat upottaneet satoja kyliä ja tuhonneet teitä yli 10 000 kilometrin matkalta.

Tuhansia loukussa, uusia rankkasateita ennustettu

Julkinen liikenne ja lentoliikenne Keralaan ovat pysähdyksissä. Sähköt ja viestintäyhteydet ovat poikki tulva-alueella, ja tuhannet ihmiset ovat vesien saartamia. Tilanteen pelätään vielä pahenevan, sillä alueelle on ennustettu uusia rankkasateita.
Monsuunisateet koettelevat osavaltion 33:a miljoonaa asukasta vuosittain. Intian niemimaan eteläkärjessä sijaitseva Kerala on suosittu matkailukohde, joka tunnetaan trooppisista vuoristaan ja uimarannoistaan.
Intian pääministeri Narendra Modin on määrä saapua alueelle tänään illalla.

https://twitter.com/CMOKerala/status/1030423284599283714
https://timesofindia.indiatimes.com/city/kochi/kerala-floods-2018-live-news-updates/liveblog/65433291.cms

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti