Lounais-Häme

Intiimi Vain elämää -esiintyminen jännittää konkariakin - Lauri Ylöstä pyydetty ohjelmaan jo useita kertoja

Helsinki
20.08.2018, 19:36

Viihde

Vain elämää -ohjelmassa niin vuosikymmeniä keikkailleita kuin uransa alkupuolella olevia artisteja jännittää. Yhdeksännen kauden konkarimuusikko Pepe Willberg kertoo, että esiintyminen ohjelmassa hermostutti niin paljon, että hän ei ruokapöydässä vuoroaan odottaessaan pystynyt kunnolla syömään tai juomaan. Paineita laulajalle loi myös se, että kun oma vuoro lopulta tuli, täytyi tehdä ”tuhannen taalan suoritus”.
– Ei se onnistu, tietenkään. Siitä tulee suoritus, missä tarkkailet koko ajan itseäsi. Se on liian tietoista tekemistä minun mielestä. Kyllä se tulee itsestä se sellainen kontrolli, Willberg sanoo STT:lle.
– Kun menet jonkun ihmisen eteen, ja katsot sitä silmiin, ja alat laulaa sen biisiä. Pelkästään siinä pöydässä seitsemän ihmisen kesken, se jännitys on käsin kosketeltavaa, The Rasmuksen keulakuva Lauri Ylönen kuvailee samaa tilannetta.
Kauden nuorin laulaja Evelina kertoo jännittäneensä kokonaisdynamiikkaa. Vasta oman päivän koittaessa hän ymmärsi saaneensa oikeasti kutsun ohjelmaan.
– Ajattelin, että olen varmaan tehnyt jotain oikein, holy shit, Evelina sanoo.

Ylöstä pyydettiin mukaan useita kertoja

Lauri Ylöstä on pyydetty Vain elämää -ohjelmaan useasti. Laulaja ei kuitenkaan ole aikaisemmin suostunut, sillä ohjelmaan ei hänestä kannata osallistua ”hirveän angstipäissään”. Ylönen kertoo avautuneensa enemmän viime vuosina ja saaneensa lisää itseluottamusta.
– Nyt on sellainen hetki elämässä, että minulle voi sanoa mitä vaan ja tehdä mitä vaan. En hajoa enää, Ylönen sanoo STT:lle.
Laulaja kertoi aikaisemmin olleensa ahdistuneempi, ja nuorempana hän tunsi olleensa väärinymmärretty.
– Sen kääntäminen musiikkiin on tehnyt meidän biiseistä kuuluisia.
Laulaja kertoo, että hän on vetäytyvämpää tyyppiä ja haluaa keikkojen jälkeen erakoitua.
– Olen huomion keskipisteenä ihan kylliksi sen puolitoista tuntia.
Ohjelmassa artistit keskustelivat muun muassa yksinäisyydestä. Pepe Willberg liittää yksinäisyyden epävarmuuteen.
– Sä mietit, että eikö kukaan voisi vähän helpottaa tätä mun epävarmuutta. Sehän se on päällimmäisenä, hän sanoo
– Kun on yksin, miettii, että mitä tässä keksisi, että voisi olla parempi ihminen ja parempi artisti, Willberg jatkaa.
Ylösen mielestä ohjelmaan lähtiessä täytyy olla valmis avautumaan ja lähtemään leikkiin mukaan.

Kahdeksan päivää hetkessä elämistä

Evelina, Lauri Ylönen ja Pepe Willberg kuvailevat kuvauspäiviä rankoiksi.
– Vaikka siinä vain jutellaan, se tapahtuu kuitenkin kameroiden edessä. Meillä oli isoja puheenaiheita, pelastettiin maailmaa oikein kunnolla ja välillä hassuteltiin. Se, että voi elää hetkessä kahdeksan päivää vaatii paljon.
Hirvensalmella, jossa ohjelma kuvattiin kesällä, Ylönen vetäytyi rankkojen kuvauspäivien jälkeen esimerkiksi rantaan meditoimaan.
– Sitten kun se (kuvauspäivä) loppuu, ja katot, että siinä menee joku kuikka. Ympäristö oli ihan törkeän hieno. On tärkeää, että on niitä omia hetkiä siellä ja ihan muutenkin elämässä, Ylönen kuvailee.
Ylösen tavoin Evelina korostaa palautumisen ja oman ajan merkitystä kuvausten välissä.
Uusi Vain elämää -kausi alkaa Lauri Ylösen jaksolla. Ensimmäinen jakso näytetään Nelosella perjantaina 7. syyskuuta kello 20.
Evelinan, Willbergin ja Ylösen lisäksi kaudella nähdään Pyhimys,Anne Mattila, Tuure Kilpeläinen ja Ellinoora.

Evelina törmää tytöttelyyn vähiten rap-festareilla

Yhdeksännellä kaudella keskustellaan myös artistien tytöttelystä. Evelinan mielestä isommilla paikkakunnilla ja nuorten keskuudessa ilmiöön törmää vähemmän. Hän on kokenut, että rap-festivaaleilla tytötellään vähiten.
– Toisin kuin ehkä luullaan, siellä kaikki on nimenomaan artisteja. Se on ollut aika freesiä. Esiintyjät ja kävijät ovat suhteellisen nuoria, Evelina sanoo STT:lle.
Musiikkialalla naiset leimataan helpommin vaikeiksi kuin miehet, laulaja kertoo.
– Jos festarin bäkkärillä sanon crew’lle, bändille tai niille, jotka tekee minulle töitä, että jokin asia pitäisi tehdä eri tavalla, pidetään sitä diivailuna.
Artisti kertoo kuitenkin antavansa rakentavaa palautetta. Hänen mukaansa palautetta antavia miehiä ei nähdä samalla tavalla vaikeina.
– Tämä on sellainen sukupuolien välinen ero, joka on yksi räikeimmistä.
Evelina kertoo ohjeistaneen tiiminsä ahdistelutapauksia varten. Hän korostaa, että turvallisuudessa ei tehdä kompromisseja, oli kyse fyysisestä koskemattomuudesta tai väkivallasta.
– Sitä (ahdistelua) ei tarvitse kenenkään kokea työpaikalla, eikä muuallakaan. Sille ei ole tilaa. Haluan, että minulle on turvallista tehdä töitä.
Evelina korostaa, että ahdistelu ei korjaannu sillä, että asia painetaan villaisella tai sitä hyssytellään.
—–
Ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluu Sanomaan, joka on STT:n suurin omistaja.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti