Irtisanotun kunnanjohtajan mies kertoi perheen piinasta Kittilässä - "Meillä ei ollut normaalia perhe-elämää"

Kittilä
21.11.2018, 12:42

Kotimaa

Kittilän kuntapäättäjien virkarikoskäräjillä kuultiin aamulla Kittilän irtisanotun kunnanjohtajan Anna Mäkelän miestä. Perhe muutti Kittilään pysyvästi vuonna 2011 sen jälkeen, kun Mäkelä oli aloittanut kunnanjohtajana 2010. Miehen mukaan suhteet kuntapäättäjiin olivat hyvät siihen asti, kun Mäkelä teki tutkintapyynnön Levi Ski Resortin toimitusjohtajasta Jouni Palosaaresta joulukuussa 2013.
Mies kertoi, että muutos näkyi Mäkelän käytöksessä kotona.
– Hän oli täysin stressaantunut. Meillä ei ollut normaalia perhe-elämää, kun vatvottiin näitä asioita, että miten hän jaksaa.
Miehen mukaan Mäkelä alkoi pelätä luottamushenkilöiden reaktioita. Hän ei esimerkiksi uskaltanut jäädä sairauslomalle ollessaan sairaana, koska pelkäsi kunnanhallituksen puheenjohtajan tai jonkun sen jäsenen vuotavan asian lehtiin ja käyttävän sitä häntä vastaan.

”Tuntui, että tuli talouspakotteet päälle”

Kun Mäkelä irtisanottiin marraskuussa 2014, mies oli jo muuttanut töihin Etelä-Suomeen. Hänen mukaansa päätös tehtiin, kun uhka Mäkelän irtisanomisesta leijui ilmassa ja miehen lastenhoitovapaa päättyi. Hän kertoi kuulleensa, että irtisanomispäivänä valtuustosalissa oli levitelty Facebook-tulosteita perheen lapsista ja yleisö takarivissä oli taputtanut irtisanomiselle.
Mies hoiti Kittilässä lasten ohella liiketoimiaan ja oikeudessa väännettiin siitä, oliko hänellä näistä johtuvia kaunoja kittiläläisiä kohtaan. Hän oli esimerkiksi soittanut Jouni Palosaarelle tiedustellakseen, oliko tällä tarvetta konsulttipalveluille rakennushankkeessa ja toisessa yhteydessä kysellyt eräästä auki olleesta työpaikasta, jota ei kuitenkaan hakenut. Mies vakuutti oikeudessa, ettei näistä tapauksista jäänyt mitään hampaankoloon.
Mies oli mukana myös matkailuyrityksessä. Hänen mukaansa tämän yrityksen myynti romahti Levillä sen jälkeen, kun Mäkelä teki tutkintapyynnön.
– Tuntui vähän siltä, että tuli talouspakotteet päälle, mies sanoi.
Oikeudessa puidaan, syyllistyivätkö kuntapäättäjät rikoksiin Mäkelän kohtelussa. Syyttäjän mukaan kunnanjohtajalle ei muun muassa kerrottu kaikkia potkuihin johtaneita syitä. Syytetyt ovat kiistäneet rikokset.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic