Lounais-Häme Vantaa

Isä tukisti väsynyttä lastaan – Sakkoja pahoinpitelystä yli 2300 euroa

Isä tukisti väsynyttä viisivuotiasta lentokentällä.
Isä tuomittiin viisivuotiaan poikansa tukistamisesta. Arkistokuva ei liity uutisen tapahtumiin. Kuva: Anja Filppula
Isä tuomittiin viisivuotiaan poikansa tukistamisesta. Arkistokuva ei liity uutisen tapahtumiin. Kuva: Anja Filppula

Viisivuotiasta poikaansa tukistanut isä on saanut 30 päiväsakon tuomion pahoinpitelystä. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi tuomion perjantaina. Isän tuloilla sakkojen kokonaissummaksi kertyi 2310 euroa.

Lisäksi hän joutuu maksamaan lapselle sata euroa korvauksena kivusta ja särystä.

Tukistaminen tapahtui oikeuden mukaan tammikuussa 2015 lentokentällä, kun poika oli palaamassa etelänmatkalta isänsä ja tämän uuden vaimon kanssa. Poika kertoi olleensa sikaväsynyt ja itkuinen, kun hänen isänsä tukisti häntä voimakkaasti terminaalissa.

Poika puhui asiasta isänsä ja tämän vaimon kanssa automatkalla. Vaimo kertoi pitäneensä pojan kertomusta tukistamisesta absurdina. Poika kertoi tukistamisesta tuoreeltaan myös äidilleen, joka ei kuitenkaan alkanut selvittää asiaa, vaan pyrki rauhoittamaan lasta.

Tukistamisasia nousi uudelleen esiin lähes kaksi vuotta myöhemmin, kun poika kertoi tapahtuneesta lastenpsykiatrille. Poika kertoi isänsä myös toisessa tilanteessa ottaneensa häntä korvasta kiinni ja paiskanneen sängylle.

Isä tuomittiin pahoinpitelystä, sillä oikeuden mukaan näyttö tukistamisesta ylitti tuomitsemiskynnyksen. Sen sijaan toinen pahoinpitelysyyte korvasta repimisestä hylättiin.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.3.2020

Uusimmat