Lounais-Häme

Isänpäivän Oopperan huumaa työväentalon musiikkisalissa

Isänpäivän konsertissa kuullaan klassisten säveltäjien sävellyksiä muun muassa viulun säestyksellä. Arkistokuva. Kuva: Riku Hasari
Isänpäivän konsertissa kuullaan klassisten säveltäjien sävellyksiä muun muassa viulun säestyksellä. Arkistokuva. Kuva: Riku Hasari

Lounais-Hämeen Musiikkipäivät tarjoaa isänpäivän kunniaksi Oopperan huumaa, ooppera- ja balettimusiikin helmiä työväentalon musiikkisalissa. Forssalaissyntyisen alttoviulisti Jussi Aallon kanssa esiintymässä ovat sopraano Silja Aalto, tenori Matias Haakana ja pianisti Anu Kosonen.

Esiintyjät ovat klassisen musiikin nuorta sukupolvea, mutta kuitenkin Suomessa ja ympäri maailmaa konsertoineita kokeneita musiikin ammattilaisia. Silja Aalto on esiintynyt mm. Bayreuthin oopperajuhlilla Saksassa, Haakana Intian Delhissä, Kosonen useissa Euroopan maissa ja Jussi Aalto Japanissa, Kiinassa ja Meksikossa. Kaikki ovat suorittanet oman alansa loppututkinnon Sibelius-Akatemiassa.

Isänpäivän ohjelmassa kuullaan J. Massanetin, W. A. Mozartin, I. Kuusiston, A. Sallisen, G. Puccinin, G. Donizettin, L. Delibesin, A. Adamin ja L. van Beethovenin unohtumattomia sävellyksiä. Esitettävinä on aarioita oopperoista Herodieade, Taikahuilu, Figaron häät, Miehen kylkiluu, Punainen viiva, La Bohéme, Tosca, Fidelio ja Turandot ja Gianni Schicci sekä balettien Gisella ja Coppela musiikkia. Konsertti alkaa Jussi Aallon soittamalla Massanetin kauniilla meditaatiolla oopperasta Thai.

Oopperan huumaa Forssan työväentalossa isänpäivänä 10.11. klo 16. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic