Lounais-Häme

Islanti painosti, Suomi voitti

Tytöt ne osaavat. Viime viikolla Suomen alle 16-vuotiaat pojat saivat Islannilta pataan 2–0 Eerikkilässä pelattavassa UEFA Development Tournamentissa. Eilen Eerikkilän nurmella kohtasivat samanikäiset tytöt ja Suomi otti kovassa nousukiidossa olevasta Islannista komean 4–2 (2–1) -voiton.

Numerot olivat selvät, mutta peli ei, vähän kuten perjantainen Suomi-Venäjä-ottelu, jossa Suomen tytöt taistelivat tasaisessa pelissä numerollisesti ison 4–0-voiton.

-Viimeistely meillä on tehokasta. Perjantaina meillä oli ehkä kuusi maalipaikkaa, joista teimme neljä osumaa. Tänäänkään ei ollut monta paikkaa, mutta teimme silti neljä, totesi Suomen päävalmentaja Marko Saloranta.

TU16-ikäisten Development Tournamentin sunnuntainen Suomi-Islanti-ottelu tiukka vääntö, jossa Islanti oli pelillisesti niskan päällä, mutta Suomi käytti paikkansa paremmin hyväkseen. Islanti prässäsi ja hallitsi keskialuetta, mikä toi vaikeuksia Suomen puolustukselle ja pelin avaamiselle.

Sitten kun Suomi pääsi prässistä läpi, mentiinkin lujaa ja oltiin nopeasti tekopaikoilla. Avausjaksolla Suomi pystyi yllättämään kahdesti Islannin maalivahdin, Islanti kerran Suomen vahdin Kiira Kaivolan.

-Prässi tuottaa meidän joukkueelle vaikeuksia, koska tytöt eivät ole tottuneet pelaamaan sellaista vastaan. Kotimaan sarjoissa joukkueet vetäytyvät, eivätkä prässää lainkaan samalla tavalla kuin täällä maaotteluissa. Meillä on tässä asiassa vielä tekemistä, Saloranta kertoi.

Toinen puoliaika mentiin samaa tahtia kuin ensimmäinen. Islanti vyöryi vaarallisesti etenkin oikealta laidalta, mutta Suomen puolustus kesti nipin napin tai sitten hyvin torjunut Kaivola venyi maalilla pallon eteen.

Suomi karkasi 3–1-johtoon 48. minuutilla. Hyökkääjä Felicia Wasström nousi keskeltä ja laukoi varmasti etukulmasta pallon Islannin maaliin.

Islannin kuitti tuli seuraavasta hyökkäyksestä. Valkopaidat vyöryivät taas vahvasti oikealta ja Hlin Eiriksdottir kavensi 3–2:een. Islannilla oli tämän jälkeen muutama paikka tasoitukseen, mutta Suomi kesti.

Aivan loppua kohden Suomen peli alkoi kulkea paremmin ja joukkue pystyi jopa ottamaan keskialuetta haltuunsa. Loppunumerot 4–2 syntyivät 66. minuutilla, kun Roosa Tuominen katkaisi puolustajan syötön maalivahdille, harhautti hienosti molarin ja pisti pallon tyhjään maaliin.

-Näin että maalivahti pelaa pohjalle. Aavistin, että puolustaja yrittää syöttää maalivahdille takaisin, koska tilaa ei oikein ollut ja pääsin katkaisemaan, kertasi Tuominen hienoa osumaansa.

Suomella on UEFA:n kehitysturnauksessa vielä yksi ottelu jäljellä. Joukkue kohtaa tiistaina Ruotsin, joka päihitti perjantaina Islannin 3–1.

-Ruotsi on hyvä joukkue, mutta voitettavissa. Olemme Ruotsin -97, -98 ja -99 -ikäluokkien kanssa voittaneet, Saloranta sanoi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic