Lounais-Häme

Islantilaiset ylsivät sankaritekoon - Messillä turhauttava MM-avaus

Moskova
16.06.2018, 19:52

Urheilu-uutiset

Hetjur. Siinä tiivistettynä islantilaisnäkemys maan maajoukkueesta, joka sokeerasi suuren ja mahtavan Argentiinan jalkapallon MM-lopputurnauksessa lauantaina. Islanti ja sen sankarit (hetjur) pelasivat kautta aikain ensimmäisessä jalkapallon MM-lopputurnausottelussaan 1-1-tasapelin, ja ottelusta muistetaan monen muun hetken lisäksi myös Lionel Messin epäonnistunut rangaistuspotku.
Sergio Agüero vei Argentiinan johtoon 19. minuutilla, mutta Islanti tuli neljä minuuttia myöhemmin tasoihin. Piskuisen saarivaltion ensimmäisen lopputurnausmaalin sai kunnian viimeistellä Alfred Finnbogason. Messi hukkasi pilkun 64. minuutilla, ja islantilaissankarit kestivät loppuun asti.
– Tämä on suuri menestys Islannille. Uskon vakaasti, että Argentiina pääsee pitkälle tässä turnauksessa, joten tulos on fantastinen meille, sankareiden valmentaja, hammaslääkärinäkin leipää tienannut Heimir Hallgrimsson sanoi.
– Emme voineet antaa heille liikaa tilaa, tietäen sen taidon mikä heillä on. Mutta vaikka heillä olikin hyviä paikkoja, niin oli meilläkin. Halusimme toki käyttää tilaa heidän (puolustuksensa) takana enemmän kuin käytimme – mutta se on vaikeaa, jos sinulla ei ole palloa!

Argentiina hallitsi palloa, Messi laukauksia

Argentiina vei ottelun pallonhallinnan prosentein 72-28, syötöt 723-188 ja laukaukset 26-9. Vedoista 11 kirjattiin Messille, ja lukema on suurin MM-kisoissa sitten Luigi Rivan ja kesän 1970. Riva laukoi 13 kertaa sekä Ruotsia että Israelia vastaan.
Messin ”arkkivihollinen” Cristiano Ronaldo laukoi Portugalille perjantaina Espanjaa vastaan neljästi, ja sai tililleen kolme maalia. Messi jäi maalitta, pilkkusaumasta viis.
– Tein kotiläksyjä tätä tilannetta varten. Se oli kaukaa haettua, mutta onnistui, Messin vedon torjunut Islannin maalivahti Hannes Halldorsson selosti kertoessaan ”unelman täyttymisestä”.
– Katsoin paljon Messin rangaistuspotkuja. Katsoin myös, kuinka itse olen toiminut muutamassa viime rangaistuspotkussa. Yritän päästä (laukojien) pään sisään, jotta he ajattelisivat minua. Ja minulla oli tunne, että hän tekisi noin tänään, ottelussa muutenkin upeasti torjunut Halldorsson jatkoi.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic