Lounais-Häme

IS:n ja Taloussanomien nettikysely: Forssa Suomen turvattomin kunta – kyselyn ajankohta oli Forssalle epäedullinen

Levottomuus aiheuttaa huolta osalle forssalalsista. Kuva: Lassi Puhtimäki

Taloussanomat ja Ilta-Sanomat toteuttivat joulun aikana nettikyselyn. Vastaajat kertoivat kotikuntansa ja vastasivat ei tai on kysymykseen Onko asuinalueesi mielestäsi turvallinen?

Forssa sai kyseenalaista julkisuutta, sillä forssalaiset kokivat asuinalueensa vähiten turvalliseksi yhdessä teuvalaisten kanssa.

Forssalaisista 13 prosenttia koki asuinalueensa turvattomaksi.

Forssalaisten on/ei-valintoihin saattoi vaikuttaa Forssassa joulun alla tapahtuneet ja runsaasti julkisuutta saaneet väkivallanteot.

Urjala oli kyselyssä Suomen kuudenneksi turvattomin kunta.

 

Vastaajista 97 prosenttia oli sitä mieltä, että heidän oma asuinalueensa on turvallinen – forssalaisista tätä mieltä oli 87 prosenttia. Turvattomuutta koki siis noin kolme prosenttia suomalaisista.

Kaikkiaan 91 manner-Suomen kuntaa sai kyselyssä täysin puhtaat paperit, eli kukaan kyselyyn vastanneista ei pitänyt asuinpaikkaansa turvattomana.

Lounais-Hämeen kunnista tähän joukkoon kuuluvat Tammela ja Jokioinen.

Kyselyyn oli vastannut 34 000 suomalaista Taloussanomien julkaistessa jutun torstaina.

 

Taloussanomat kertoo, että forssalaiset haukkuivat kyselyssä erityisesti liikenteen melua, alkoholin lieveilmiöitä sekä ärsyttäviä naapureita.

– Rappu, jossa asun on hyvin levoton. Asukkaat ovat varmaankin työttömiä, opiskelijoita, päihteiden käyttäjiä ja jotkut töissä käyviä. Yöllä paiskotaan ovia, tömistellään asuinnoissa ja rapussa ja pidetään meteliä, yksi kyselyyn vastannut forssalainen vuodatti vastauksessaan Taloussanomien mukaan. FL

 

Muokattu 27.12. klo 16:01

Korjattu puhtaat paperit saaneiksi kunniksi Tammela ja Jokioinen.

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic