Lounais-Häme

Isoverin putkipalo tuotti paljon savua

Voimakas savunmuodostus Saint Gobain Isoverin Forssan tehtaalla johtui lasivillapölyn syttymisestä ja palamisesta jäähdytysimurin putkessa sunnuntaina iltapäivällä.

Palo tapahtui koko putken mitalta, mutta ei levinnyt rakenteisiin eikä aiheuttanut henkilövahinkoja. Palokunta jatkoi illan aikana putken jäähdyttämistä, jottei se syty uudestaan.

Päivystävä palomestari Mika Helin vertaa yrityksen lasivillapölyn pölyä putkessa tavallisen huoneiston hormin nokipaloon.

– Hetken aikaa savunmuodostus oli runsasta, mutta kun saimme tilanteen aika nopeasti hallintaan, savunmuodostus lakkasi.

Vaarana pölypalossa oli runsaan savumäärän lisäksi putken palaminen puhki.

Hälytykseen lähti sunnuntaina iltapäivällä neljän aikaan useita Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen yksiköitä Forssasta, Jokioisilta ja Tammelasta. Pelastuslaitoksen henkilöstöä paikalla oli 25.

Prosessissa oleva kuuma lasivilla jäähdytetään yrityksessä ilmavirralla, ja poistoputki vie jäähdytysilman katon kautta savupiipulle. Putkessa oleva lasivillanokipöly voi ajoittain syttyä palamaan. Yleensä yrityksen oma sammutusjärjestelmä ehtii sammuttaa palon ennen sen leviämistä pitemmälle katolla olevaan osuuteen

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti