Lounais-Häme Somero

Istrefi ei jatka SoVossa

Someron Voiman johtokunta reagoi vedonlyöntitapaukseen.
Arber Istrefi voitti neljänä Someron kautenaan kolmena viime kautena Futsal-liigan pistepörssin.

Someron Voiman johtokunta päätti ettei SoVo Futsalin liigajoukkueessa pelanneen Arber Istrefin kanssa tehdä jatkosopimusta.

Istrefi sotkeentui viime keväänä vedonlyöntiskandaaliin, kun hän pelasi ennen kauden viimeistä liigapeliä oman joukkueensa tappion puolesta vetoa mediatietojen mukaan yli kahdella tuhannella eurolla.

Veikkaus teki asiasta poliisille keväällä tutkintapyynnön, mutta esitutkinta lopetettiin tuloksettomana elokuussa.

Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja antoi tapauksesta edellisviikolla Istrefille vapauttavan päätöksen, jonka mukaan Istrefin ei katsottu rikkoneen kilpailumääräysten vedonlyöntikieltoa koskevia määräyksiä.

SoVo Futsal oli alustavasti sopimassa Istrefin jatkamisesta, mutta seurassa tultiin toisiin ajatuksiin, kun johtokunta sai viime viikolla poliisin esitutkintapöytäkirjan kopion.

Tiistaina SoVo julkaisi seuraavan tiedotteen:

“Someron Voima ry:n johtokunta on tehnyt päätöksen, ettei se allekirjoita pelaajasopimusta Arber Istrefin kanssa. Vaikkei hänelle langetettu kurinpidollisia rangaistuksia Palloliiton taholta eikä poliisi jatkanut esitutkintaa, oli päätös yksimielinen.

Someron Voima ry korostaa, että se tuomitsee jyrkästi kaiken kielletyn toiminnan, moraalisesti arveluttavan ja epäurheilijamaisen käytöksen. Mediakohu ns. sopupeliasian ympärillä on ollut todella massiivinen.

Seura on saanut asiasta aiheetonta ja asiatonta negatiivista julkisuutta, vaikkei seura itse ole ollut missään tekemisissä ko. asian kanssa

Syy miksei asiasta ole tiedotettu aiemmin johtuu siitä, että Someron Voima ry sai poliisin esitutkintapöytäkirjan kopion vasta 20.9.2018. Muutoin seura on ollut mediatiedotteiden ja asiaa koskevan uutisoinnin varassa.

Someron Voima ry ei kommentoi asiaa tämän tiedotteen jälkeen. Seura haluaa taata joukkueelle ja valmennusjohdolle keskittymisrauhan tulevaan kauteen.”

Arber Istrefi pelasi SoVo Futsalissa neljä kautta ja voitti kolmena peräkkäisenä kautena liigan pistepörssin.

Istrefi on pelannut parikymmentä miesten maaottelua Suomen paidassa, mutta Eerikkilässä pari viikkoa sitten pidetylle maajoukkueleirille häntä ei valittu. FL

 

Juttua muokattu torstaina 27. syyskuuta klo 14.28. SoVo Futsal ei ollut nimeämässä Istrefiä kapteeniksi, ainoastaan seurassa jatkamisesta oli puhuttu alustavasti.

 

Aiheesta aiemmin:

SoVolla haastavat lähtökohdat kauteen

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat