Lounais-Häme Somero

Istrefi palaa SoVo Futsalin kokoonpanoon

SoVo Futsal saa pudotuspeleihin kovan vahvistuksen, kun liigan kolmen edelliskauden pistepörssivoittaja Arber Istrefi palaa kokoonpanoon. Kuvaaja: Lassi Puhtimäki
SoVo Futsal saa pudotuspeleihin kovan vahvistuksen, kun liigan kolmen edelliskauden pistepörssivoittaja Arber Istrefi palaa kokoonpanoon. Kuvaaja: Lassi Puhtimäki

SoVo Futsalissa kolmena edellisenä kautena liigan maali- ja pistepörssit voittanut Arber Istrefi palaa loppukaudeksi somerolaisten kokoonpanoon.

Istrefi sai viime syksynä toukokuun loppuun asti määrätyn pelikiellon, kun hän pelasi vuosi sitten ystävänsä pankkikortilla yli 2 000 euron vedon oman joukkueensa tappion puolesta kauden viimeistä liigapeliä koskien ja myös lunasti vetovoiton.

Veikkaus teki asiasta poliisille tutkintapyynnön, mutta esitutkinta lopetettiin tuloksettomana. Palloliitto ei ensin rankaissut Istrefiä, mutta muiden liigaseurojen valituksen jälkeen liiton valitusvaliokunta langetti hänelle pelikiellon toukokuun loppuun asti. Kaksi viikkoa sitten urheilun oikeusturvalautakunta kumosi pelikiellon.

Someron Voiman johtokunta päätti syksyllä jo ennen pelikieltopäätöstä jättää Istrefin pois joukkueesta, mutta nyt pelikiellon purkaannuttua seura hyväksyi pelurin paluun.

– Annamme hänelle nyt mahdollisuuden näyttää ja samalla korvata aiheuttamansa negatiivisen julkisuuden joukkuetta, seuraa ja lajiakin kohtaan. Hän on rangaistuksensa kärsinyt eikä tämä ole urheilussa ainutlaatuista, kun dopingurheilijoitakin näyttää tulevan takaisin, kommentoi SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen.

– Ehkä joidenkin mielestä aika ei ole tähän vielä kypsä ja joidenkin mielestä hänen ei pitäisi tulla olleenkaan takaisin, mutta minun mielestäni jokaiselle pitää antaa mahdollisuus, toteaa Ihalainen ja myöntää päätöstä avittaneen myös sen, että liigan kolmen viime kauden pistepörssivoittaja on somerolaisille kova vahvistus pian alkaviin pudotuspeleihin.

Futsal-liigan siirtoaika päättyi helmikuussa, mutta Istrefin edustusoikeus jäi SoVolle, joten hän on pelikelpoinen.

Ihalaisen mukaan Istrefi on SoVon kokoonpanossa jo huomenna, kun somerolaiset kohtaavat runkosarjan päätöspelissä sarjaa johtavan KaDyn Jyväskylässä.

– Arber on ollut harjoituksissamme ja heti näki, että mies on kunnossa.

Ihalainen kertoo Istrefin viettäneen kauden Espoossa EBK:n valmennustehtävissä.

SoVo saa loppukaudeksi toisenkin vahvistuksen, kun syyskaudella polvensa loukannut Italo palasi Brasiliasta tervehtyneenä ja harjoitteli torstaina Somerolla. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic