Lounais-Häme

Istuva presidentti julistettiin Zimbabwen vaalien voittajaksi ensimmäisellä kierroksella

Harare
03.08.2018, 02:13

Ulkomaat

Zimbabwen istuva presidentti Emmerson Mnangagwa on virallisten vaalitulosten mukaan voittanut presidentinvaalit ensimmäisellä kierroksella. Hän sai 50,8 prosenttia äänistä, ja Zimbabwen vaalikomissio on julistanut hänet voittajaksi.
Mnangagwan päähaastaja, oppositiopuolue MDC:n Nelson Chamisa sai virallisten tulosten mukaan 44,3 prosenttia äänistä. MDC kutsui ääntenlaskennan edetessä vaalituloksia väärennetyiksi, koska oppositio ei ole päässyt varmistamaan niiden totuudenmukaisuutta.
Virallisen ääntenlaskennan mukaan Mnangagwan ja maan ex-presidentin Robert Mugaben puolue Zanu-PF olisi voittamassa myös enemmistön parlamenttipaikoista.
Tilanne maassa on jännitteinen keskiviikon väkivaltaisuuksien jälkeen. Poliisin mukaan kolme ihmistä kuoli keskiviikkona, kun armeija ampui tuliaseilla kohti oppositiota kannattaneita mielenosoittajia pääkaupunki Hararen keskustassa.
EU:n vaalitarkkailijat puolestaan kritisoivat keskiviikkona, että vaalit vietiin läpi ”epätasa-arvoisella pelikentällä”.
Maanantaiset presidentinvaalit, parlamentin alahuoneen vaalit ja paikallisvaalit olivat Zimbabwen ensimmäiset 37 vuotta itsevaltaisesti hallinneen Mugaben syrjäyttämisen jälkeen.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti