Lounais-Häme

Itä-Ukrainan kapinallisjohtajan kuolema lisää alueen jännitteitä, sanoo Venäjä

Itä-Ukrainan kapinallisjohtajan kuolema provosoi tilannetta alueella, sanoo Venäjän presidentin Vladimir Putinin edustaja. Aleksandr Zahartshenko kuoli pommiräjähdyksessä perjantaina.

Putinin edustaja on sanonut toimittajille, että Zahartshenkon kuolema heikentää Minskin sopimusta. Myös muut venäläisviranomaiset ovat kutsuneet kuolemaa suureksi takaiskuksi Ukrainan kriisin ratkaisemiselle.

Zahartshenko johti Venäjän tukemia kapinallisjoukkoja niin kutsutussa Donetskin tasavallassa neljän vuoden ajan.Kapinalliset surevat pommituksessa kuollutta johtajaansaItä-Ukrainan kapinallisalueelle on julistettu kolmen päivän suruaika kapinallisjohtajan muistoksi. Myös kouluvuoden alkua on siirretty maanantailta tiistaille suruajan vuoksi.

Kapinallisjoukkoja neljän vuoden ajan johtanut Zahartshenko kuoli kahvilassa tapahtuneessa pommiräjähdyksessä. Iskussa kuoli myös hänen henkivartijansa ja loukkaantui 12 ihmistä.

Kapinallisten mukaan useita ihmisiä on otettu kiinni epäiltyinä osallisuudesta kuolemaan. Turvallisuustoimia alueella on myös kiristetty ja rajat suljettu, mikä tarkoittaa, ettei niin kutsutun Donetskin tasavallan alueelle pääse Ukrainan hallinnassa olevalta puolelta eikä myöskään naapurimaasta Venäjältä.

Venäjä ja kapinalliset ovat syyttäneet pommista Ukrainaa. Ukraina puolestaan sanoo iskun liittyneen Itä-Ukrainan sisäisiin selkkauksiin ja Venäjän haluun pitää alue hallussaan.

Vuonna 2014 alkaneessa Itä-Ukrainan konfliktissa on kuollut yli 10 000 ihmistä. Ukraina ja sen läntiset kumppanit syyttävät Venäjää osallisuudesta taisteluihin, minkä Venäjä on todisteista huolimatta kiistänyt.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti