Italia määrää siirtolaispelastusalus Aquariuksen takavarikoitavaksi

Rooma
20.11.2018, 12:02

Ulkomaat

Italia on määrännyt siirtolaispelastusalus Aquariuksen takavarikoitavaksi väitetyn laittoman jätteidenkäsittelyn vuoksi, Lääkärit ilman rajoja -järjestö (MSF) kertoo.
MSF:n ja SOS Mediterranee -hyväntekeväisyysjärjestön vuokraaman laivan epäillään ilmoittaneen 24 tonnia mahdollisesti myrkyllistä jätettä tavalliseksi jätteeksi, italialaismedia uutisoi.
Viranomaiset ovat sulkeneet MSF:n pankkitilejä Italiassa, kansainvälinen järjestö kertoo.
Sisilialaisen Catanian kaupungin syyttäjät tutkivat Aquariuksesta ja toisesta MSF:n viime vuonna vuokraamasta aluksesta peräisin olevia siirtolaisten vaatteita, ruoantähteitä ja saniteettijätettä, joita käsiteltiin italialaisissa satamissa.
Laivat ovat pelastaneet tuhansia siirtolaisia Välimerellä.
MSF sanoo, että sen toiminta satamissa, jätteenhuolto mukaan lukien, on aina noudattanut standardimenettelyä. Järjestön Italian johtajan Gabriele Eminenten mukaan viranomaiset eivät ole moittineet järjestön toimintatapaa satamissa tai tunnistaneet siinä riskejä kansanterveydelle.
– Ainoa rikos tänä päivänä on etsintä- ja pelastussysteemin lakkauttaminen Välimerellä, hän sanoo.
Tiedotteessa Eminente kertoo MSF:n kärsineen kansalaisjärjestöjä vastaan suunnatusta herjauskampanjasta, joka on jatkunut jo kaksi vuotta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic