Lounais-Häme

Italia-pelin huutomyrsky ei pyyhkiydy mielestä - Suomella MM-lentopallossa taas kova viikonloppurutistus

Milano
22.09.2018, 12:05

Urheilu-uutiset

Lentopallon MM-ottelu kisaisäntä Italiaa vastaan oli suomalaispelaajille Milanossa sellainen kokemus, ettei se hetkessä pyyhkiytynyt mielestä. Pelaaminen noin 12 500 katsojan huutomyrskyssä oli elämys, 0-3-tappiosta huolimatta.
Suomen kapteeni Eemi Tervaportti otti evääksi jatkopeleihin myönteiset asiat.
– Tästä me saadaan uutta energiaa, kun oli halli täynnä ja hyvä tunnelma pelissä, ykköspassari Tervaportti sanoi.
Hän joutui toisessa erässä välillä sivuun, ja peliä tuli pyörittämään turnauksen vanhin pelaaja, 40 vuotta syyskuun alussa täyttänyt Mikko Esko.
– Alussa oltiin ihan hyviä, mutta sitten tehtiin omilla syötöillä turhan paljon virheitä. Italia oli juuri sellainen kuin odotettiin, kun sen hyökkäyspeli alkoi toimia, Tervaportti muisteli.
Suomi pelaa viikonloppuna kolmena peräkkäisenä päivänä kolme ottelua, kun vastassa ovat Italian lisäksi Hollanti ja Venäjä. Samanlaisen ottelurallin maajoukkue koki viime viikonloppuna Bulgarian Varnassa.
– Tällainen pelitahti on tämän turnauksen juttu, ei sen kummempaa, Tervaportti tuumi.
Jatkopaikkamahdollisuutensa menettänyt Suomi jätti täksi pelipäiväksi merkityt harjoitukset Milanossa odotetusti väliin.

Hollanti on turnausyllättäjä

Tämän päivän vastustaja Hollanti (25:s) on maailmanlistalla Suomea seitsemän sijaa alempana. MM-alkulohkossaan Hollanti yllätti listaykkösen Brasilian ja kovan Ranskan, mutta palasi E-jatkolohkossa arkeen hävittyään Euroopan mestari Venäjälle 0-3.
– Isolla taisteluasenteella ja itseluottamuksella lähdetään Hollantia vastaan, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo lupasi.
Suomi pelasi viime toukokuussa kaksi vierasmaaottelua Hollantia vastaan ja hävisi molemmat 0-3. Vuonna 1996 Atlantassa olympiakultaa voittanut Hollanti pelaa MM-kisoissa 16 vuoden tauon jälkeen.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic