Lounais-Häme

Italian Genovan siltaromahduksessa kuollut kolme lasta, useita ihmisiä edelleen kateissa

Genova
15.08.2018, 10:06

Ulkomaat

Italian sisäministeriön mukaan eilisessä Genovan siltaromahduksessa on kuollut kolme alle 12-vuotiasta lasta. Sisäministeriön lähteiden mukaan kuolonuhrien määrä on noussut 35:een.
Noin 50 metrin korkeudessa oleva Morandin silta romahti tiistaina puolilta päivin. Turman uhrien etsinnät ovat jatkuneet läpi yön. Loukkaantuneita on 16, joista 12:n tila on vakava.
Italian pelastuslaitoksen mukaan pelastustyöt jatkuvat Morandin sillalla vielä päiviä.
Italialaisen uutistoimisto Ansan pelastuslähteiden mukaan moni uhreista oli murskaantuneissa ajoneuvoissa. Viranomaisen mukaan sillalla ajoi onnettomuushetkellä 30-35 autoa ja kolme rekka-autoa, Ansa kertoo.
Pelastuslaitoksen insinöörin mukaan sillalla olleiden ajoneuvojen määrän perusteella useita ihmisiä on edelleen kateissa. Hän ei kuitenkaan sano, kuinka montaa ihmistä etsitään.
Luoteis-Italiassa sijaitsevassa Genovan satamakaupungissa tapahtuneen romahduksen syy on yhä tuntematon.

Kahden päivän suruaika

Italian Genovassa on julistettu kahden päivän suruaika siltaromahduksen takia, uutisoi muun muassa CNN. Liput liehuvat Genovan kaupungissa puolitangossa tänään ja huomenna.
Italian sisäministeri Matteo Salvini vakuuttaa, että syypäät Genovan siltaonnettomuudelle tullaan löytämään. Hänen mielestään on uskomatonta, että 2010-luvulla ihminen voi kuolla tällaisessa onnettomuudessa.
– Italialaisilla on oikeus moderniin ja tehokkaaseen infrastruktuuriin, presidentti Sergio Mattarella sanoi eilisessä lausunnossaan.
Italialaisten medioiden mukaan 1960-luvulla rakennettu silta oli ränsistynyt ja se tarvitsi jatkuvasti huoltoa. Uutistoimisto Ansan mukaan myös sillan muut osat saattavat romahtaa, minkä takia rakennukset sillan lähistöllä evakuoitiin. Ansa kertoi silminnäkijöiden sanoneen, että salama osui siltaan ennen romahdusta.
Sisäministeri Salvini ja varapääministeri Luigi Di Maio vierailevat tänään onnettomuuspaikalla.

https://www.ansa.it/english/news/2018/08/14/genoa-bridge-collapses-dozens-dead_c30270d4-9fc6-4be5-b988-0a1321e616ae.html
https://edition.cnn.com/europe/live-news/genoa-bridge-collapse/index.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic