Lounais-Häme

Italian Salvini käski hyväntekeväisyysjärjestöjä lopettamaan siirtolaisten pelastamisen Libyan rannikolla

Rooma
25.06.2018, 10:46

Ulkomaat

Italian sisäministeri ja varapääministeri Matteo Salvini on käskenyt ulkomaalaisia hyväntekeväisyysjärjestöjä lopettamaan siirtolaisten pelastamisen Libyan edustalta. Salvinin mukaan järjestöjen pitäisi antaa Libyan viranomaisten tehdä työnsä eli hoitaa pelastusoperaatiot ja sitten palauttaa siirtolaiset takaisin Libyaan.
Sunnuntaina asiaa kommentoinut Salvini myös kutsui järjestöjä ahneiksi ja sanoi, että Libyan viranomaisten pitäisi antaa tehdä työnsä ilman, että järjestöt häiritsevät viranomaisia.
– Italian satamat pysyvät suljettuina niiltä, jotka auttavat ihmissalakuljettajia, Salvini myös sanoi.
Lauantaina Italian rannikkovartiosto puolestaan ilmoitti, että Välimerellä Libyan edustalla kulkevien alusten pitää jatkossa hätätilanteessa ottaa yhteyttä Libyaan Italian sijasta. Italialla on aiemmin ollut usein tärkeä rooli siirtolaisten pelastustehtävien koordinoinnissa Välimerellä oman vastuualueensa ulkopuolella.
Maanantaina Salvini lähti itse vierailulle Libyaan. Ministeri tiedotti asiasta Twitter-tilillään, jolla hän julkaisi valokuvan itsestään Pohjois-Afrikkaan suuntaavassa sotilaskoneessa. Salvini on ensimmäinen Italian uuden populistihallituksen Libyassa vieraileva edustaja.

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1011110396399443968

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic