Lounais-Häme

Italian siltaturman uhreja on haudattu valtiollisin menoin - suurin osa uhrien omaisista kieltäytyi kunniasta

Genova
18.08.2018, 19:06

Ulkomaat

Italiassa tuhannet ihmiset ovat ottaneet osaa siltaturman uhrien hautajaisiin Genovan kaupungissa. Myös pääministeri Giuseppe Conte ja presidentti Sergio Mattarella osallistuivat tilaisuuteen.
Turmassa on vahvistettu kuolleen 38 ihmistä, joista 18 haudattiin valtiollisin menoin. Loppujen uhrien läheiset eivät halunneet ottaa osaa. Osa omaisista tahtoi järjestää yksityiset hautajaiset. Toiset protestoivat poisjäännillä viranomaisia ja poliitikkoja, joiden toimettomuutta pitävät osasyynä turmaan.
1960-luvulla rakennettu Morandin silta romahti tiistaina. Syytä romahdukselle ei vielä tiedetä, mutta sen huonosta kunnosta oli raportoitu jo aikaisemmin. Italian hallitus on syyttänyt sillan romahtamisesta moottoriteitä hallinnoivaa Autostrade-yhtiötä.
Pelastustyöntekijät löysivät aiemmin tänään lisää kuolonuhreja sillan raunioista. Viranomaisten mukaan uhrit olivat auton sisällä.
Italialaismedian mukaan kyseessä oli kolmihenkinen perhe. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa.
Jos tieto pitää paikkaansa, se nostaa romahduksessa kuolleiden määrään 41:een. Italialaismedian mukaan enää yksi ihminen on kateissa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic