Lounais-Häme Loppi

"Itämeren alueen maita yhdistävät samantapaiset haasteet" – Venla Hatakka yhteistyöfoorumin hallitukseen

Venla Hatakan kotiliitto, Hämeen liitto, on ollut Itämeren yhteistyöfoorumin toiminnassa mukana jo 90-luvun loppupuolelta asti.
Venla Hatakka.
Venla Hatakka.

Loppilainen Venla Hatakka on valittu syyskuussa Itämeren yhteistyöfoorumin (BSSSC) hallituksen jäseneksi. Yhteistyöfoorumiin kuuluvat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Saksa sekä Venäjä.

Yhteistyöfoorumin hallitus koostuu maiden asettamasta jäsenistöstä sekä kahdesta nuorisoverkoston asettamasta jäsenestä. BSSSC:n toiminnan painopisteitä ovat muun muassa nuorisoverkostojen toiminnan tukeminen, ilmastonmuutoksen torjunta sekä alueellinen saavutettavuus. Nuorisoverkoston kokouksessa Liettuassa valituksi tullut Hatakka on innoissaan tulevasta.

– Olen erittäin otettu nuorisoverkoston osoittamasta luottamuksesta. Yhteistyön syventäminen sekä ylläpitäminen Itämeren maiden välillä on tärkeää niin ilmastonmuutoksen torjunnassa kuin alueellisten huolien ratkomisessakin, Hatakka toteaa.

Yhteistyöfoorumissa on 162 jäsenaluetta, ja mukana ovat kaikki Suomen maakunnat. Hatakan kotiliitto, Hämeen liitto, on ollut Itämeren yhteistyöfoorumin toiminnassa mukana jo 90-luvun loppupuolelta asti.

– Uusiin kulttuureihin ja toimintatapoihin tutustuminen on mielenkiintoista ja samalla voin laajentaa omaa osaamistani. Itämeren alueen maita yhdistävät samantapaiset haasteet esimerkiksi nuorisokysymysten, pohjoisen sijainnin sekä energiapolitiikan osalta ja yhteistyö on kaikista tehokkain keino puuttua näihin, Hatakka sanoo.

 

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic