Lounais-Häme

Itsenäisyyden historiaa taiteen keinoin juhlakavalkadissa

Somerolla on viikonlopun ajan käynnissä Suomi 100 -juhlakavalkadi, joka johdattaa katsojat halki Suomen itsenäisyyden ajan.

Tarina alkaa tsaarin ajan Suomesta ja kulkee aina sota-aikojen, nousukauden ja laman kautta 2010-luvun Suomeen. Juhlakavalkadin juontajana toimii Suomi-neito, jota esittää Miia Raivikko. Lavalle on tulossa useita kymmeniä esiintyjiä, kaikki paikkakuntalaisia tai lähialueelta. Jokainen yhdistys ja esiintyjä pääsee tuomaan esiin omaa osaamistaan osana suurempaa kokonaisuutta.

Suomi 100 -juhlakavalkadi on Someron Kulttuurin – ja koko Someron – tämän vuoden päätapahtuma itsenäisyyden juhlavuoteen liittyen. Juhlakavalkadi on myös osa virallista Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Sen järjestää Someron Kulttuuri ry.

-Halusimme järjestää juhlavuoden Yhdessä-teemaa kunnioittavan projektin, joka samalla tarjoaisi rutkasti tietoa niin historiasta kuin sen ajan kulttuuristakin. Esitysaika on valittu niin, että kaikkein kiireisimmät juhlallisuudet eivät ole vielä ehtineet alkaa, kertoo juhlakavalkadin ohjaaja ja käsikirjoittaja Kaija Parko.

Esityspaikkana on Monitoimitalo, joka koristellaan esitysten henkeen sopivaksi. Tänään esitys alkaa klo 15. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic